Free Guy

Free Guy (2021)

The world needed a hero. They got a guy.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Free Guy is een nieuwe actiekomedie geregisseerd door Shawn Levy, de regisseur van Real Steel en The Night at the Museum trilogie.
De film speelt zich af in de open-wereld videogame Free City waar non-player character Guy (Ryan Reynolds) als een computerprogramma elke dag hetzelfde doet. Wanneer hij de gamer Molotov Girl (Jodie Comer) ontmoet, wordt hij verliefd op haar en om haar te volgen gaat hij in tegen zijn computerprogramma. Zo ontdekt hij dat hij een computerprogramma is en besluit zo het spel op zijn eigen manier te spelen, om een kans te maken bij Molotov Girl. Hij moet dit alles zien te doen voordat de hoofd van het videogamebedrijf Antoine (Taika Waititi) het spel probeert te resetten.
Deze film is vermakelijk voor gamers, omdat de film veel verwijzingen en elementen heeft uit videogames. De film heeft zelfs cameo’s van bekende internetgamers. Voor mensen die niet zo bekend zijn met videogames kunnen bepaalde momenten of objecten wel als onbekende onlogische momenten overkomen.
Dat er gebruik is gemaakt van een green screen en CGI valt wel terug te zien in de film, maar omdat de film als een videogame moet overkomen, komen ze hier mee weg. Kijkers verwachten juist een film te zien waar het voelt alsof je naar een videogame zit te kijken. Het is niet nodig om de film in 3D te zien, want er zitten weinig goede 3D-effecten of momenten in de film. Shawn Levy moest wel de echte en videogamewereld op andere manier in beeld brengen en ook in beeld brengen hoe de personages uit de echte wereld de beelden uit de videogamewereld te zien krijgen.
De meeste van de filmcast spelen ook een dubbelrol in de film als hun personage uit de echte wereld zowel als hun personage in de gamewereld. Zo moeten sommige van de cast hun ene rol op een andere manier neerzetten dan hoe ze hun tweede rol spelen. Omdat Ryan Reynolds zijn personage als een achtergrondpersonage uit een videogame begint, probeert deze film acteurs die vaker achtergrondpersonages of meer in tv-series spelen een kans te geven om eens een grotere rol te spelen in deze film. Ryan Reynolds zelf was zelf als acteur ook eerst meer bekend als tv-acteur uit bijvoorbeeld de tv-serie Two Guys and a Girl, voordat hij doorbrak als filmacteur.