Free Guy

Free Guy (2021)

The world needed a hero. They got a guy.

NPC Guy komt in opstand tegen zijn broncode. Hij komt een flink eind, maar uiteindelijk blijft Disney nog steeds de baas.
play

6,7 details

  • 115 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Canada
  • Japan
115 Min Verenigde Staten

In 'Free Guy' ontdekt een bankbediende (Ryan Reynolds) dat hij eigenlijk een figurant is in een open-world videogame. Hij besluit de held van zijn eigen verhaal te worden.. een verhaal waar hij zelf de regie over heeft. Nu hij zich in een wereld bevindt zonder grenzen, is hij vastberaden om op zijn eigen manier de wereld te redden.. voor het te laat is.

Regie
Shawn Levy
Cast
Ryan Reynolds, Taika Waititi, Jodie Comer, Lil Rel Howery, Matthew Cardarople, Utkarsh Ambudkar, Joe Keery, Owen Burke, David Arthur Sousa, Tait Fletcher, Sophie Levy, Leah Procito, Alex Trebek, Kimberly Howe, Britne Oldford, Kayla Caulfield, Kayla Rae Vesce, Patrick Vincent Curran, Anastasia Tsikhanava, Jamaal Burcher, Aaron W Reed, Camille Kostek, Lannan Eacott, Tyler Blevins.
Release
01.08.2021
Release NL
11.08.2021
Release DVD
04.01.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Shawn Levy | Scenario: Matt Lieberman, Zak Penn | Cast: Ryan Reynolds (Guy), Jodie Comer (Millie / Molotov Girl), Joe Keery (Keys), Lil Rel Howery (Buddy), Taika Waititi (Antwan), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2021

Terwijl we blijven wachten op die ene titel die bewijst dat het verfilmen van videogames wel degelijk kan resulteren in echt goede films, begint zich elders een aardig microgenre af te tekenen dat zich op een andere manier laat inspireren door videogames. Niet door de specifieke personages, omgevingen en verhaallijnen van bekende games om te vormen naar een traditioneel filmnarratief, maar simpelweg door het gegeven van videogames onderdeel van het verhaal te maken. Denk aan titels zoals Ready Player One, Wreck-It Ralph en de recente Jumanji-films. Dit type film is niet volledig nieuw (in de jaren tachtig hadden we immers al Tron, WarGames en The Last Starfighter) maar wordt wel steeds prominenter. Logisch, want er lopen nu meerdere generaties rond die zijn opgegroeid met videogames en de sector kan zich qua omvang inmiddels prima meten met de filmindustrie.

In Free Guy zien we voor de verandering eens ietsje meer van de kille industrie die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van populaire videogames, al speelt het grootste deel van de film zich nog steeds af ín zo'n game: Free City, een kruising tussen Fortnite en Grand Theft Auto. De CGI-animators hebben waarschijnlijk flink wat uren in deze games gemaakt ter inspiratie voor de vele visuele achtergronddetails. Ondertussen hebben de scenaristen zich vermoedelijk vooral laten inspireren door films zoals The Lego Movie, The Truman Show, Groundhog Day, Stranger Than Fiction en They Live. Want dat de film gaat over het doorbreken van de voorgeprogrammeerde patronen, kan helaas niet geheel verhullen dat Free Guy zelf ietwat formulematig is.

alle artikelen (26)

Free Guy Nieuwsberichten