Vervolg op hitfilm 'Free Guy' mogelijk in gevaar door sensationeel succes 'Barbie'

Vervolg op hitfilm 'Free Guy' mogelijk in gevaar door sensationeel succes 'Barbie'

Zit Barbie mogelijk de toekomst van Free Guy in de weg?

In 2021 wist regisseur Shawn Levy nog hoge ogen te gooien met Free Guy, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Ryan Reynolds. Een lange tijd werd er gesproken over een vervolg, maar Levy is bang dat een andere grote blockbuster nu roet in het eten zal gooien.

De absolute (zomer)hit is zonder enige twijfel Barbie. De blockbuster is een ongelofelijk succes en scoort overal erg sterk, maar juist hierdoor is Levy enigszins bang dat hij geen Free Guy 2 kan en mag maken. Tijdens een recent interview laat hij zich erover uit.

Reactie
Ondanks het feit dat ze al langzaam maar zeker zijn begonnen aan het vervolg, weet Levy niet zeker of het er nu nog van gaat komen. Zo zegt hij: "We houden enorm veel van Free Guy en het is ook super om te zien dat mensen het er nu nog steeds over hebben".

"Ryan en ik hebben ervan genoten en we werken al aan de sequel, maar je kan niet om het feit heen dat Barbie een soortgelijk verhaal verteld. Zij heeft de filmwereld gemarkeerd, met een personage in een fictieve wereld die erachter komt dat ze in een 'neppe wereld' leeft".

Aanpassingen
Levy eindigt door te zeggen dat ze hun plannen misschien nu dus enigszins moeten aanpassen: "Als het komt van een 'Free Guy 2' dan moet deze wel anders zijn dan het origineel en ook verschillen van andere films. We moeten dit nog allemaal even uitvogelen".



In Free Guy ontdekt een bankbediende (Reynolds) dat hij eigenlijk een figurant is in een open-world videogame. Hij besluit de held van zijn eigen verhaal te worden, een verhaal waar hij zelf de regie over heeft. Nu hij zich in een wereld bevindt zonder grenzen, is hij vastberaden om op zijn eigen manier de wereld te redden voor het te laat is.

NieuwsFilm

meest populair