Deze duidelijke fout in 'Free Guy' is opzettelijk en niemand die het ziet

Deze duidelijke fout in 'Free Guy' is opzettelijk en niemand die het ziet

Ryan Reynolds speelt de hoofdrol van Guy in deze komische actiefilm.

In 2021 kwam de komische actiefilm Free Guy uit met Ryan Reynolds in de hoofdrol. In deze film, die zich afspeelt in een open-world videospel, is er een fout die opzettelijk is gemaakt en die je snel zou kunnen missen.

Free Guy is geregisseerd door Shawn Levy, die aanvankelijk het scenario afwees. Maar hij heroverwoog deze beslissing nadat Hugh Jackman hem voorstelde aan Reynolds, wat ertoe leidde dat hij zich terugtrok uit de filmadaptatie van het videospel Uncharted dat hij aan het ontwikkelen was.

Verhaal
Het verhaal van Free Guy draait om een niet-speelbaar personage (NPC) genaamd Guy (Reynolds), die werkt als bankmedewerker in een videospel genaamd Free City. Op een dag wordt hij ervan bewust dat hij in een virtuele wereld leeft en geprogrammeerd is om een dagelijkse routine te volgen. Hij besluit de held van zijn eigen verhaal te worden, een verhaal waar hij zelf de regie over heeft.

Nu hij zich in een wereld bevindt zonder grenzen, is hij vastberaden om op zijn eigen manier de wereld te redden voor het te laat is. Hij begint de regels van het spel te negeren en wordt een held. Zo wordt hij onbedoeld ook een symbool van hoop en rebellie voor andere NPCs binnen het spel.

Kalender
Guy heeft in Free Guy zijn eigen appartement waar hij woont en slaapt en waar hij zijn dagelijkse routine start. Als je goed kijkt naar de kalender die in zijn appartement hangt, kan je zien dat nummer 4 ontbreekt. Dit werd toegevoegd door de production designer, die wou dat het appartement van Guy zijn status als een half-ontwikkeld personage weerspiegelde.


Dit is een leuk detail in de film die je enkel opmerkt als je het weet. En als je begint te kijken naar de details in Guy's appartement, kan je opmerken dat er nog meer dingen niet helemaal kloppen en ontbreken.

Kijken?
Free Guy was een succes en bracht wereldwijd 331,5 miljoen dollar op. Het kreeg over het algemeen positieve recensies van critici voor het concept, waarbij het werd vergeleken met andere sciencefictionfilms en actievideogames zoals Ready Player One, The Truman Show, The Matrix, Grand Theft Auto en Fortnite. De film ontving ook een nominatie voor Beste Visuele Effecten bij de Oscars.


Je kan Free Guy bekijken op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair