My Spy (2020)

He's a Pro. She's a Natural.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

My Spy is een nieuwe familie actie komedie geregisseerd door Peter Segal, de regisseur van Get Smart en Tommy Boy.

De film gaat over de ex-militair JJ (Dave Bautista), die na zijn tijd in het leger nu als CIA-agent probeert te werken. Tijdens zijn missies gaat hij nog wel te veel te werk als militair. De CIA komt zo niet aan de benodigde informatie en besluit JJ zo voor undercoveroperatie in te zetten. JJ moet nu moeder Kate (Parise Fitz-Henley) en haar jonge dochter Sophie (Chloe Coleman) bespioneren in de hoop dat haar partner die actief is in de wapenhandel contact met zijn gezin opneemt. JJ wordt toch al snel ontdekt door de slimme negenjarige Sophie, die hem belooft niets over zijn geheime missie te delen met de rest van de wereld. JJ moet haar in ruil hiervoor wel trainen hoe ze zelf ook een spion kan worden.

Deze film heeft zijn vermakelijke momenten over hoe een jong meisje een beginnende CIA-agent te slim af kan zijn. Dit aspect is wel eens eerder naar voren gekomen in andere films zoals bijvoorbeeld de Arnold Schwarzenegger film Kindergarden Cop. Voor mensen die bekend zijn met zulke films kan deze film al snel voorspelbaar worden. In het script komt de band tussen JJ en de jonge Sophie wel goed naar voren, maar de film concentreert zich op een moment wat te veel op deze band. Zo komt het aspect over de geheime wapenhandel wat te vervallen. De scenes die hier overgaan komen zo wat over als losstaande scenes van een gehele andere film. Deze verschillende aspecten komen pas samen aan het eind van de film, maar lijken verder weinig met elkaar gemeen te hebben.

De komedie momenten komen ook wat voorspelbaar over helemaal als je bekend bent met dit soort komedie films. Dave Bautista komt aardig over als een beginnende CIA-agent die nog niet weet hoe hij zijn werk het best moet aanpakken. Ondanks dat het wat ongeloofwaardig overkomt dat de CIA door een negenjarig meisje wordt ontdekt en ze hun te slim af weet te zijn, zorgen deze momenten wel voor de beste komedie in de film. Voor een beginnende jonge actrice zet Chloe Coleman toch goed en passend acteerwerk neer in deze film. De bekendere komedie acteurs zoals Kristen Schaal en Ken Jeong hebben toch meer een cameo in deze film en hebben maar een paar kleine komische momenten.