Aanstekelijke tragikomedie over dakloze vrouwen die gedwongen worden binnen drie maanden te re-integreren in de maatschappij.
play

6,4 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
102 Min Frankrijk

Als gevolg van een gemeentelijke beslissing, zal “L’Envol”, het opvangcentrum voor vrouwen zonder woonplaats, sluiten. Er resteren nog maar drie maanden voor de maatschappelijke werkers om koste wat het kost de vrouwen waar ze voor zorgen te reïntegreren. Daarvoor zijn vanaf nu alle middelen toegestaan, zelfs bedrog en leugens.

Regie
Julien Petit
Cast
Audrey Lamy, Marianne Garcia.
Release
22.08.2018
Release NL
09.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Louis-Julien Petit| Cast: Audrey Lamy (Audrey), Corinne Masiero (Manu), Noémie Lvovsky (Hélène), Déborah Lukumuena (Angelique), Brigitte Sy (Béatrice), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2018

Wie in grote steden om zich heen kijkt, is geneigd te denken dat daklozen eigenlijk altijd mannelijk zijn. Een misvatting, volgens de Franse filmmaker Louis-Juliet Petit. In Frankrijk is maar liefst veertig procent van de daklozen vrouw. In zijn derde speelfilm Les Invisibles ('De Onzichtbaren') geeft hij deze vrouwen een gezicht. Het levert een sprankelende film op waarin 'feel good'-scènes worden afgewisseld met schrijnend drama..

Ergens in het grauwe noorden, ver weg van het pittoreske, zonovergoten Frankrijk dat we al in zoveel films zagen, runnen vier maatschappelijk werksters een opvangcentrum voor dakloze vrouwen. Ziel en zaligheid stoppen ze erin, maar het besluit van de lokale overheid staat vast: binnen drie maanden moet het centrum zijn deuren sluiten. Er wordt een ver weg gelegen alternatief geboden, maar daar kopen de vrouwen niks voor. Er zit maar één ding op, en dat is zorgen dat ze binnen drie maanden weer integreren in de samenleving. Maar al zijn de statistieken weinig opbeurend (slechts vier procent van de daklozen slaagt erin voorgoed van de straat te blijven), aan geestdrift en toewijding ontbreekt het de leidsters niet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Les invisibles

acties