El reino (2018)

Kings fall. Realms continue.

Spannende Spaanse politieke thriller die scherp en in hoog tempo corruptie blootlegt.
play

7,0 details

  • 132 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Spanje
  • Frankrijk
132 Min Spanje

Manuel López-Vidal is politicus en graag gezien door zijn omgeving. Tegen de principes van zijn eigen partij in doet hij mee aan een doofpotoperatie, nadat een collega en goede vriend van hem zich schuldig maakt aan corruptie.

Alt titel
The Realm
Regie
Rodrigo Sorogoyen
Cast
Antonio de la Torre, Luis Zahera, Bárbara Lennie, Josep Maria Pou, Ana Wagener, Andrés Lima, Mónica López, María de Nati, Sonia Almarcha, Óscar de la Fuente, Nacho Fresneda, Francisco Reyes, Laia Manzanares, David Lorente, Paco Revilla.
Budget
$ 4.552.700
Opbrengst
$ 1.932.261
Release
07.09.2018
Release NL
04.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo Sorogoyen | Cast: Antonio de la Torre (Don Manuel Lopez-Vidal), Mónica López (Inés), Josep Maria Pou (Frías), Bárbara Lennie (Amaia Marín), Luis Zahera (Cabrera) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2018

Is de corruptie in de Spaanse politiek een kwestie van een paar rotte appels of is het meer te vergelijken met georganiseerde misdaad? Geïnspireerd door de golf van schandalen die de politiek in Spanje deze eeuw teistert, maakte regisseur Rodrigo Sorogoyen samen met scriptschrijver Isabel Peña de spannende politieke thriller El Reino, oftewel het koninkrijk. Hierin zijn de Spaanse politici een ongehoorde bende, die Europese subsidies en Spaanse belastingen via allerlei constructies in eigen zak laten verdwijnen. En het ergste is: bijna iedereen doet mee, of weet ervan.

Hoewel de hoofdpersonen/schurken in El Reino tot één partij behoren, wordt volledig in het midden gelaten om welke partij het gaat en tot welke politieke stroming deze behoort. Sorogoyen en Peña maken geen onderscheid tussen politieke partijen en stromingen in hun razende aanklacht tegen de corruptie in de Spaanse politiek. Razend, niet alleen vanwege de bijtende kritiek maar ook vanwege de ademloze stijl met een zeer beweeglijke camera en snelle montage, die het scherpe script van extra tempo en spanning voorzien.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

El reino

acties