John Wick 4 (2023)

Het beste deel uit de reeks en misschien wel een van de tofste actiefilms van deze eeuw.
play

7,5 details

  • 169 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
169 Min Verenigde Staten

John Wick (Keanu Reeves) neemt het op tegen zijn meest dodelijke tegenstanders tot nu toe in het vierde deel van de John Wick franchise. De prijs op John Wick z’n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen.

Alt titel
John Wick: Chapter 4
Regie
Chad Stahelski
Cast
Keanu Reeves, Scott Adkins, Laurence Fishburne, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Ian McShane, Clancy Brown, Hiroyuki Sanada, Lance Reddick, Marko Zaror, Natalia Tena, Shamier Anderson, Brahim Achabbakhe, George Georgiou, Rina Sawayama, Aimée Kwan, Vhelma Richardson, Jackey Mishra.
Release
13.03.2023
Release NL
23.03.2023
Release DVD
21.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Chad Stahelski | Scenario: Michael Finch, Shay Hatten | Cast: Keanu Reeves (John Wick), Donnie Yen (Caine), Bill Skarsgård (Marquis de Gramont), Ian McShane (Winston), Laurence Fishburne (Bowery King), Shamier Anderson (Tracker), Lance Reddick (Charon), e.a. | Speelduur: 169 minuten | Jaar: 2023

Toen de eerste John Wick-film in 2014 uitkwam stond de wereld versteld van de halsbrekende actie, de sublieme wereldcreatie en de gepolijste visuals. Het was de wedergeboorte van Keanu Reeves als actiester. De filmreeks, die bekendstaat om zijn eclectische combinatie van guns en kungfu, ook wel gun-fu, vestigt Chad Stahelski als een van de beste actieregisseurs van dit moment. Hij klimt voor dit vierde deel terug in de regisseursstoel en komt met een bijna drie uur durend non-stopactiespektakel dat, op het randje van overdaad schaadt, alles in zich heeft om zijn voorgangers te overtreffen.

John Wick 4 pakt het verhaal op waar Parabellum ons achterliet. Hersteld van zijn gruwelijk botte val zint onze berooide antiheld op wraak en hij besluit de rollen om te draaien. De uit zijn pensioen teruggehaalde huurmoordenaar kiest het offensief en opent de jacht op The High Table, het misdaadsyndicaat dat vanuit de schaduw over de onderwereld heerst. Gemotiveerd door wraak en zijn wil naar vrijheid gaat John de strijd aan met 'the Marquis', de afgezant van het moordenaarsgilde die carte blanche krijgt om de Baba Yaga te stoppen.

videotrailers & clips

alle artikelen (124)

John Wick 4 Nieuwsberichten