John Wick 4

John Wick 4 (2023)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

John Wick: Chapter 4 is de vierde film uit de John Wick filmserie. De film is weer geregisseerd door Chad Stahelski, die ook de drie voorgaande film heeft geregisseerd.
De prijs die op John Wick (Keanu Reeves) zijn hoofd staat, blijft stijgen waardoor er steeds meer en dodelijkere tegenstanders het tegen hem proberen op te nemen. Terwijl John het opneemt tegen deze nieuwe vijanden, probeert hij ook zijn vrijheid terug te krijgen bij The High Table, maar hiervoor wordt er veel van hem gevraagd en kan hij steeds minder mensen vertrouwen.
Met deze vierde John Wick film pakken ze weer groter uit met meer verschillende soorten actie. Zo bevat deze film goede en verschillende soorten actiescènes achter elkaar, die ze op creatieve manieren in elkaar hebben gezet. De film kan zo doen denken aan The Raid actiefilms waar je meer actie in krijgt te zien dan dat er nog echt een verhaal in de film naar voren komt. Dit is zo een leuke en vermakelijke film voor fans van brute en vermakelijke actiefilms. De film speelt zich ook af op verschillende plaatsen rond de wereld. Zo krijg je mooie en creatieve achtergrond te zien waar de personage het tegen elkaar opnemen. Zo nemen gevechten plaats in Aziatische museum, in een dansclub en rond de Arc de Triomphe.
Door de lange speeltijd en het verdere gebrek aan een echt verhaal komt deze film naast zijn actiescènes verder soms wel wat leeg over. Je leert iets meer over de fictieve wereld waarin de John Wick films zich in afspelen, maar de meeste regels in de films zijn niet altijd even begrijpelijk. In sommige scenes waar twee vijanden bij elkaar zijn, begrijp je dan niet altijd waarom ze elkaar niet direct uitschakelen, maar het eerste tegen andere tegenstanders opnemen.
Op zijn 58-jarige leeftijd weet Keanu Reeves nog steeds voor vermakelijke en geloofwaardige actiescènes te zorgen. Zelfs wanneer hij klappen tegen krijgt, weet hij vaak toch nog zijn vijanden te verslaan. Hij heeft de meeste van zijn stunts ook zelf gedaan en gebruikt alleen een stuntman wanneer John Wick bijvoorbeeld door een vijandige auto wordt aangereden.
Het is verder ook leuk om Laurence Fishburne, Ian McShane en Lance Reddick weer terug te zien in hun bekende rollen van de serie. Ze weten hun bekende rollen weer op goede en herkenbare manieren neer te zetten. Het is alleen wel jammer dat Lance Reddick eerder deze maand plotseling is komen te overlijden.
Van de vele nieuwkomers in de John Wick wereld weten er genoeg de film op hun momenten te stelen. Bill Skarsgård speelt meer een wat corrupte zakenman die van alles van achter de schermen probeert te regelen om af te rekenen met John Wick. Shamier Anderson speelt meer een mysterieuze jager, waarvan zowel John Wick als jezelf als kijker nooit zeker weet of hij echt te vertrouwen is.
Hiroyuki Sanada en Donnie Yen brengen een meer Aziatische vechtcultuur naar de John Wick wereld. Beide zetten verschillende Aziatische vechtstijlen en culturen neer in de film. Zo speelt Hiroyuki Sanada een meer wijze, eervolle krijger, die zijn vijanden op slimme manieren weet uit te schakelen. Donnie Yen speelt net zoals hij in de Star Wars Spin-off film Rogue One deed weer een blind personage. Ondanks deze handicap zet hij zijn personage weer op een geloofwaardige en gevaarlijke manier neer.