Parasite

Parasite (2019)

Act like you own the place

Scherpe, spannende en niet te missen satire blijft verrassen.
play

8,9 details

  • 132 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Zuid-Korea
132 Min Zuid-Korea

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Alt titel
Parasite (black/white)
Regie
Bong Joon Ho
Cast
Kang-ho Song, Seon-gyun Lee, Woo-sik Choi, Park Seo-joon, Andreas Fronk, So-dam Park, Jeong-eun Lee, Ji-hye Lee, Keun-rok Park, Myeong-hoon Park, Yeo-jeong Jo, Ji-so Jung, Hye-jin Jang, JaeWook Park, Seong-Bong Ahn.
Budget
$ 11.363.000
Release
21.05.2019
Release NL
13.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Bong Joon-ho | Cast: Song Kang-ho (Kim Ki-taek), Lee Sun-kyun (Park Dong-ik), Jo Yeo-jeong (Park Yeon-kyo), Choi Woo-sik (Kim Ki-woo), Park So-dam (Kim Ki-jung) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2019

De Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-Ho is al jaren een gevestigde naam in internationale filmkringen. Bong debuteerde in 2000 met Barking Dogs Never Bite, maar brak in 2003 door met de politiethriller/komedie Memories of Murder. Daarna vestigde hij zijn naam met films zoals The Host, Mother en de Engelstalige films Snowpiercer en Okja. Met zijn nieuwste film Parasite won hij dit jaar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, toch de meest gerenommeerde filmprijs ter wereld. Parasite is een gelaagde en geslaagde satire op de Zuid-Koreaanse klassenmaatschappij die echter in elke kapitalistische samenleving had kunnen plaatsvinden. Hilarisch, onvoorspelbaar en eigenlijk niet te missen.

Net als in zijn meeste film combineert Bong in Parasite zwarte komedie met gelaagde maatschappijkritiek en een populair genre. Eigenlijk kun je het beste niet van tevoren weten welk genre dat is. Langzamerhand verandert Parasite van een schijnbaar lichtvoetige komedie in een ander soort film, en hoewel er achteraf zeker een keerpunt valt aan te wijzen, heb je dat tijdens het kijken niet per se door totdat je allang voorbij dat punt bent en niet meer terug kunt.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Parasite Nieuwsberichten