nu in de bioscoop

Parasite (2019)

Misplaced familyhood (Australia/New Zealand/Singapore)

Scherpe, spannende en niet te missen satire blijft verrassen.
play

8,9 details

  • 132 Min
  • Drama
  • Komedie
  • Thriller
  • Zuid-Korea
132 Min Zuid-Korea

'Parasite' volgt twee gezinnen waarbij elke persoon over unieke eigenschappen beschikt. Zo is er Ki-taek en zijn werkloze gezin. De gezinsleden krijgen een bijzondere fascinatie voor de familie Park waarop ze erg gelijken, maar op vlak van uiterlijk er heel anders uitzien. Dan raken ze allen verwikkeld in een onverwachts voorval en wanneer hun leven bedreigd wordt, moeten de gezinsleden zich verenigen om het gevaar het hoofd te bieden.

Regie
Joon-ho Bong
Cast
Kang-ho Song, Woo-sik Choi, Seon-gyun Lee, Andreas Fronk, Myeong-hoon Park, Seo-joon Park, So-dam Park, Ji-hye Lee, Keun-rok Park, Jeong-eun Lee, Yeo-jeong Jo, Hye-jin Jang, Ji-so Jung, JaeWook Park, Seong-Bong Ahn.
Budget
$ 11.363.000
Release
21.05.2019
Release NL
28.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Bong Joon-ho | Cast: Song Kang-ho (Kim Ki-taek), Lee Sun-kyun (Park Dong-ik), Jo Yeo-jeong (Park Yeon-kyo), Choi Woo-sik (Kim Ki-woo), Park So-dam (Kim Ki-jung) e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2019

De Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-Ho is al jaren een gevestigde naam in internationale filmkringen. Bong debuteerde in 2000 met Barking Dogs Never Bite, maar brak in 2003 door met de politiethriller/komedie Memories of Murder. Daarna vestigde hij zijn naam met films zoals The Host, Mother en de Engelstalige films Snowpiercer en Okja. Met zijn nieuwste film Parasite won hij dit jaar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, toch de meest gerenommeerde filmprijs ter wereld. Parasite is een gelaagde en geslaagde satire op de Zuid-Koreaanse klassenmaatschappij die echter in elke kapitalistische samenleving had kunnen plaatsvinden. Hilarisch, onvoorspelbaar en eigenlijk niet te missen.

Net als in zijn meeste film combineert Bong in Parasite zwarte komedie met gelaagde maatschappijkritiek en een populair genre. Eigenlijk kun je het beste niet van tevoren weten welk genre dat is. Langzamerhand verandert Parasite van een schijnbaar lichtvoetige komedie in een ander soort film, en hoewel er achteraf zeker een keerpunt valt aan te wijzen, heb je dat tijdens het kijken niet per se door totdat je allang voorbij dat punt bent en niet meer terug kunt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Parasite Nieuwsberichten

Bioscoopagenda

"Parasite" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Maac

"...Nog geen recensie van de topper Parasite? Filmtotaal ga kijken!..."

Parasite

acties