The Kitchen

The Kitchen (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Kitchen is een nieuwe misdaad drama geregisseerd en geschreven door Andrea Berloff. Dit is pas de eerste film die ze heeft geregisseerd. Veder is ze bekend als medeschrijver van films als Straight Outta Compton, Sleepless en Blood Father.

De film speelt zich af in 1978 waar drie leden van de Ierse maffia in Hell's Kitchen door de FBI worden opgepakt. Dit laat hun echtgenotes zonder verdere illegale inkomen zitten. Kathy (Melissa McCarthy), Ruby (Tiffany Haddish) en Claire (Elisabeth Moss) besluiten de plaatsen van hun echtgenoten over te nemen bij de Ierse maffia om deze onder hun controle te houden en zo toch aan geld te komen. Zo weten ze succesvol de criminele organisatie van hun partners te runnen en de concurrentie van andere criminele organisaties uit de weg te ruimen.

Deze film komt over als een mindere versie van de film Widows van vorig jaar. In die film namen echtgenotes de misdaadpraktijken ook over van hun partners, maar deze film speelde af in modernere tijden. Omdat deze film zich in de jaren 70 afspeelt, valt het verhaal wat moeilijker serieus te nemen dat Ierse echtgenotes de maffiawereld probleemloos kunnen runnen. Je zou namelijk verwachten dat de Amerikaanse of Italiaanse maffia de boel zou proberen over te nemen. De rest van de Ierse maffia neemt ook wat te probleemloos de bevelen van de drie vrouwen aan. Je zou wel een mannelijk lid verwachten die meer rebels zou reageren.

Dat dit de eerste film is die Andrea Berloff alleen heeft geregisseerd en geschreven, valt wat terug te zien aan de kwaliteit van de film. Het verhaal wordt namelijk te onduidelijk verteld en behalve dat je weet dat de drie vrouwen getrouwd zijn met de Ierse maffia leiders weet je verder weinig over hun personages. Elisabeth Moss is eigenlijk het enige personage waar je een beetje achtergrond informatie over krijgt.
De film heeft ook te veel scenes waarin je personages alleen van plaats naar plaats ziet lopen zonder een verdere betekenis. Je krijgt ook niet duidelijk te zien dat de drie vrouwen aan criminele daden doen. Ze praten eigenlijk meer over daden die ze gedaan hebben zonder dat je dit als kijker krijgt te zien. Zo wordt er in deze film eigenlijk meer over de criminele daden gesproken dan echt getoond.

Het acteerwerk wordt verder wel aardig gedaan door de cast. Melissa McCarthy en Tiffany Haddish zijn meer bekend als komische actrices. Het is zo wel leuk om ze weer eens in een meer duistere dramatische rol te zien. Elisabeth Moss draagt de film wel, want van haar personage krijg je het meeste te zien in de film. Zo geef je als kijker wat meer om haar personage.