The Kitchen (2019)

Film over drie vrouwen die de zaken van hun gangstermannen overnemen is vlees noch vis.
play

4,8 details

  • 102 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

New York City, 1978. De twintig blokken met pandjeswinkels, sexshops en louche barretjes tussen 8th Avenue en de Hudson rivier zijn eigendom van de Ierse maffia en staan beter bekend als Hell’s Kitchen. Niet de makkelijkste buurt om in te wonen, ook niet de veiligste. Voor Kathy (Melissa McCarthy), Ruby (Tiffany Haddish) en Claire (Elisabeth Moss), de echtgenotes van drie maffialeden in Hell’s Kitchen, staan er grote veranderingen op stapel. Als hun mannen door toedoen van de FBI in de gevangenis belanden, besluiten de dames het heft in eigen hand te nemen door de zaken zelf te gaan runnen en de concurrentie uit de weg te ruimen.

Regie
Andrea Berloff
Cast
Melissa McCarthy, Domhnall Gleeson, Common, James Badge Dale, Elisabeth Moss, Bill Camp, Margo Martindale, Brian d'Arcy James, Tiffany Haddish, Wayne Duvall, John Sharian, Jeremy Bobb, Pamela Dunlap, Rob Yang, Myk Watford, Brandon Uranowitz, E.J. Bonilla.
Release
08.08.2019
Release NL
26.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrea Berloff | Cast: Melissa McCarthy (Kathy Brennan), Tiffany Haddish (Ruby O' Caroll), Elisabeth Moss (Claire Walsh), Domhnall Gleeson (Gabriel O'Malley) Margo Martindale (Helen O'Carroll) e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2019

Er waait een frisse wind door Hollywood. Nadat vrouwen jarenlang stelselmatig minder betaald kregen dan hun mannelijke collega's en aan de seksuele grillen van studiobazen waren overgeleverd, lijkt de boel eindelijk rechtgetrokken te worden. Een tendens die we terugzien in veel Amerikaanse speelfilms van de laatste tijd. Hustlers, Ocean's 8 of The Hustle; stuk voor stuk spierballenfilms over vrouwen die geen mannen nodig hebben om hun (vaak criminele) klusjes te klaren. Het onevenwichtige The Kitchen, dat gebaseerd is op een comicreeks, vertelt een soortgelijk verhaal.

New York, eind jaren zeventig. De stad is ternauwernood aan een faillissement ontsnapt en op iedere straathoek staan junks, gangsters en pooiers. Hell's Kitchen is een beruchte buurt in Manhattan die in handen is van de Iers-Amerikaanse maffia. Als drie kopstukken bij een mislukte overval gearresteerd worden, blijven hun vrouwen berooid achter. Bij afwezigheid van hun mannen zal de misdaadfamilie voor ze zorgen, maar al gauw blijkt dat ze op niet meer dan een grijpstuiver hoeven te rekenen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Kitchen Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Kitchen

acties