De Libi (2019)

Fenomenale momentopname van jeugdcultuur én Amsterdam anno 2019.
play

6,2 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
102 Min Nederland

'De Libi is een komisch portret van drie moderne titaantjes (17-18 jaar) die we vierentwintig uur lang volgen door Amsterdam. De drie jongens doen er alles aan om die avond de fameuze nachtclub ‘Jimmy Woo’ binnen te komen om zo te bewijzen wat ze waard zijn in het leven. Een film over een ontembare levenslust en dromen van een toekomst vol mogelijkheden. Over drie jongens die er alles aan doen om door de rest van de wereld gezien te worden.

Regie
Shady El-Hamus
Cast
Gijs Blom, Guido Pollemans, Nadja Hüpscher, Camilla Siegertsz, Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Bilal Wahib, Michiel Kerbosch, Stefanie van Leersum, Richelle Lantinga, Oussama Ahammoud, Diana Dee Doeves, Vera Bulder, Jesse Meester, Isabella Depeweg.
Budget
$ 600.000
Release
13.06.2019
Release NL
13.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Shady El-Hamus| Cast: Bilal Wahib (Bilal), Daniel Kolf (Gregg), Oussama Ahammoud (Kevin), Vera Bulder (Liv), Richelle Plantinga (Samira), Stefanie van Leersum (Lila), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar:2019

De juiste toon vinden voor een film of tv-serie voor en over jongeren is geen gemakkelijke opgave. Veel tienerfilms grossieren in politieke correctheid, opzichtige didactiek en algehele blindheid voor hoe middelbare scholieren werkelijk met elkaar om gaan. Wat een verademing is dan het bruisende, anarchistische en levensechte De Libi (het leven). De Nederlandse cinema is een meesterwerkje rijker.

Bilal en Gregg, twee zeventienjarige jongens uit de buitenwijken van Amsterdam, staan op het punt eindexamen te doen. Bilal is de lefgozer van de twee die meer heil ziet in een muzikale carrière dan in een academische. De Surinaamse Gregg is serieuzer en van plan om na de zomer aan de havo te beginnen. Maar eerst zijn er belangrijkere zaken. Als ze op straat een stel knappe meisjes uit Oud-Zuid ontmoeten, worden ze uitgenodigd om die avond naar de Jimmy Woo te komen, een exclusieve club waar je alleen binnenkomt als je op de gastenlijst staat. Op die lijst terechtkomen is allesbehalve eenvoudig, maar gelukkig is er een strohalm. Kevin, een derde vriend die eerst nog even uit de schoolbanken geplukt moet worden, heeft een halfbroer die weer iemand kent die misschien wel iets voor de jongens kan betekenen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Libi

acties