Een tiener radicaliseert in rap tempo in dit aangrijpende realistische drama van de gebroeders Dardenne.
play

6,5 details

  • 90 Min
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
90 Min België

De dertienjarige Ahmed zit gevangen tussen de absolute idealen van zijn imam en de verlokkingen van het leven. Wanneer hij uiteindelijk een weg kiest en het pad bewandelt, besluit hij zijn lerares te vermoorden. Hoe kan de zin voor het leven zijn wens iemand te vermoorden overwinnen?

Alt titel
Young Ahmed
Regie
Jean-Pierre Dardenne
Luc Dardenne
Cast
Claire Bodson, Myriem Akeddiou, Annette Closset, Olivier Bonnaud, Nadège Ouedraogo, Frank Onana, Laurent Caron, Karim Chihab, Othmane Moumen, Madeleine Baudot.
Release NL
04.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Pierre en Luc Dardenne | Cast: Idir Ben Addi (Ahmed), Myriem Akheddiou (Inès), Claire Bodson (moeder), Othmane Moumen (Imam Youssouf), Amine Hamidou (Rachid), e.a.| Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2019

De filmende broers Jean-Pierre en Luc Dardenne hebben het vermogen om binnen enkele minuten je compleet in een andere wereld te doen belanden. De Walen hebben een kenmerkende stijl. Ze werken veel met jonge amateuracteurs, filmen dicht op de huid en verstaan de kunst van naturelle dialogen. Bij het behandelen van hun veelal sociaal-maatschappelijke thema's is elke vorm van opsmuk, zoals muziek of beeldeffecten overbodig.

Het echte leven is al ernstig genoeg, zo lijkt het devies van de Dardennes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het regisseursduo hun loopbaan begon met documentaires. Het echte leven krijg je nooit bij elkaar verzonnen en juist daarom sluit hun fictiewerk zo goed aan bij wat er in de samenleving leeft. Het is dan juist de worsteling van het individu met deze maatschappelijke ontwikkelingen die hun werk zo invoelbaar maakt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le jeune Ahmed

acties