Five Feet Apart (2019)

When Life Keeps You Apart, Fight For Every Inch.

Romantiek op de ziekenhuisvloer, maar wel met gepaste afstand.
play

6,3 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

De tieners Will en Stella verblijven allebei in het ziekenhuis vanwege hun ziekte mucoviscidose. Ze ontmoeten en vallen voor elkaar, maar moeten steeds een zekere afstand bewaren. Will maakt deel uit van een experimentele drugsbehandeling, terwijl Stella op de wachtlijst staat voor orgaandonatie. Terwijl de band tussen hen sterker wordt, zoekt het koppel naar een manier om de afstand tussen hen te overbruggen en ontdekt de vele mogelijkheden.

Regie
Justin Baldoni
Cast
Claire Forlani, Moises Arias, Cole Sprouse, Gary Weeks, Parminder Nagra, Haley Lu Richardson, Emily Foxler, Cynthia Evans, Kimberly Hebert Gregory, Ariana Guerra, Evangeline Hill, Sophia Bernard, Brett Austin Johnson, Ivy Dubreuil.
Release NL
13.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Justin Baldoni | Cast: Haley Lu Richardson (Stella), Cole Sprouse (Will), Kimberly Hébert Gregory (Barb), Moises Arias (Poe), Claire Forlani (Meredith) e.a.| Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2019

Wie wil aanschouwen hoe camerastandpunten bepalend kunnen zijn voor hoe je een scène ervaart, biedt Five Feet Apart met zijn openingsscène een mooi schoolvoorbeeld. Hierin zien we drie jeugdige vriendinnen in de kamer van een van hen een gesprek voeren met het enthousiasme dat zo typisch is voor hun leeftijd. Wanneer twee van hen vertrekken, veranderen de camerastandpunten en wordt duidelijk dat degene die is achtergebleven zich niet in haar slaapkamer bevindt, maar in een ziekenhuiskamer. De jongedame genaamd Stella heeft namelijk cystische fibrosis, ook wel bekend als taaislijmziekte, waarvoor ze wordt behandeld in afwachting van donorlongen. Aldus is haar leefwereld beperkt tot het ziekenhuis, maar al gauw wordt duidelijk dat ook daar de traditionele romkomregels van toepassing zijn.

Ga maar na: Five Feet Apart draait om een goed georganiseerd meisje met een homoseksuele beste vriend, dat tegen haar zin verliefd wordt op een cynische bad boy die door haar invloed gaandeweg het perfecte vriendje wordt. Het enige nieuwe element is dat al deze personages lijden aan een ziekte die hun levensverwachting nogal tempert. Dat brengt ze in zekere zin bij elkaar, maar ook weer niet te veel: vanwege infectiegevaar dienen ze altijd een afstand van zo'n anderhalve meter te bewaren. En mochten ze die maatregel even vergeten, dan is er altijd wel een zwarte no-nonsense zuster in de buurt die ze erop wijst. Maar ja, probeer twee verliefde tieners maar eens uit elkaar te houden...

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Five Feet Apart

acties