Le semeur (2017)

In een klein dorpje waar alle mannen zijn gedeporteerd sluiten de achtergebleven vrouwen een bijzonder pact.
play

6,8 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • België
98 Min Frankrijk

December 1851. Het leger van Lodewijk Napoleon Bonaparte verplettert het verzet van de republikeinen. In haar bergdorp is Violette getuige van een wrede razzia op alle mannen. Na maanden in totale isolatie doorgebracht te hebben leggen Violette en de andere meisjes een eed af: als er ooit een man opdaagt zal hij de echtgenoot worden van hen allemaal

Alt titel
The Sower
Regie
Marine Francen
Cast
Pauline Burlet, Géraldine Pailhas, Raphaëlle Agogué, Anamaria Vartolomei, Françoise Lebrun, Barbara Probst, Margot Abascal, Iliana Zabeth, Alban Lenoir, Théo Costa-Marini, Guillaume Costanza, Sarah Fourage, Auguste Wilhelm, Mama Prassinos, Denis Coutaudier.
Release
27.09.2017
Release NL
13.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Marine Francen | Cast: Pauline Burlet (Violette), Alban Lenoir (Jean), Géraldine Pailhas (Marianne), Iliana Zabeth (Rose), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2017

In 1852 besluit Napoleon III hard terug te slaan nadat een Republikeinse opstand dreigde. Dit had tot consequentie dat heel wat mannen in Frankrijk werden opgepakt of vermoord. Zo ook in het bergdorpje waar Le Semeur zich afspeelt; hier werden zelfs alle mannen meegenomen. De vrouwen moesten zonder enige hulp van mannen de gemeenschap in stand houden. Marine Francen beeldt dit fascinerende waargebeurde verhaal bijzonder fraai uit in haar speelfilmdebuut.

Alle klussen die de mannen deden, zoals het oogsten van graan, moeten de vrouwen nu zelf doen. Ze delen angsten over de mogelijke terugkeer van mannen, maar het leven in het dorp gaat verder gewoon door. Toch fantaseren Violette, die de leeftijd heeft bereikt om te trouwen, en wat andere meiden over hoe het zou zijn als een man het dorp zou betreden. Het dorp ligt echter vrij afgelegen dus dat lijkt onwaarschijnlijk. De dames sluiten een pact: als een man langskomt dan moet hij gedeeld worden onder de meiden zodat de bevolking van het dorp kan blijven groeien. Als dan eindelijk hoefsmid Jean arriveert, ontwikkelt Voilette gevoelens voor hem en lijkt het steeds moeilijker te worden om hem te delen met de anderen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le semeur

acties