Uiterst inspirerende en ontroerende documentaire over het waarmaken van de droom om een duurzame boerderij te runnen.
play

7,5 details

  • 91 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Regie
John Chester
Cast
John Chester.
Release NL
13.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: John Chester | Cast: John Chester, Molly Chester, e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2018

In 2011 besluiten John en Molly een poging te doen om hun droom te verwezenlijken. De fantasie bestaat bij Molly al een tijd om een volledig duurzame boerderij te beginnen. Zonder geld en met minimale kennis van agricultuur, verlaten John en Molly de hectiek van Los Angeles en beginnen een boerderij op een uiterst moeilijk en droog terrein in Californië. John legde hun strubbelingen vast op camera. Zeven jaar lang heeft hij gefilmd hoe hun Apricot Lane Farms telkens weer voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Het resultaat is een uiterst inspirerende en ontroerende reflectie op landbouw, natuur en het welzijn van de gehele planeet.

The Biggest Little Farm begint met beelden waarin enorme bosbranden de gehele boerderij van John en Molly in as dreigen te leggen. Dit is slechts een van de vele tegenslagen die John en Molly te verwerken krijgen. Coyotes doden hun kippen, slakken dreigen hun citroenbomen op te eten en vogels eten een groot deel van de vruchten op. Door alle plagen is het project tot verdoemenis bestemd. De utopistische visie van John en Molly wordt constant getest en de film schroomt niet om de harde realiteit van het succesvol runnen van een duurzame boerderij te laten zien. Hiermee laat John Chester expliciet zien dat het echt niet gemakkelijk is om zijn ideaal te verwezenlijken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Biggest Little Farm

acties