Ready or Not (2019)

The Game Begins

Het moet niet gekker worden: vorig jaar tikkertje als actiekomedie in Tag, nu de horrorvariant van verstoppertje.
play

6,7 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
95 Min Verenigde Staten

Ready Or Not volgt de jonge bruid (Samara Weaving) wanneer zij zich verenigt met haar nieuwe mans’ (Mark O’Brien) rijke en excentrieke familie (Adam Brody, Henry Czerny, Andie MacDowell) in een aloude traditie die zich snel uitmondt in een dodelijk spel waarbij iedereen moet vechten om te overleven.

Regie
Matt Bettinelli-Olpin
Tyler Gillett
Cast
Andie MacDowell, Adam Brody, Samara Weaving, Henry Czerny, Mark O'Brien, Nicky Guadagni, John Ralston, Melanie Scrofano, Kristian Bruun, Elyse Levesque, Daniela Barbosa, Hanneke Talbot, Elana Dunkelman, Liam MacDonald, Andrew Anthony, Celine Tsai, Ethan Tavares.
Release
27.07.2019
Release NL
24.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett | Cast: Samara Weaving (Grace), Mark O'Brien (Alex Le Domas), Adam Brody (Daniel Le Domas), Henry Czerny (Tony Le Domas), Andie MacDowell (Becky Le Domas), e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2019

We konden er natuurlijk op wachten. Na het grote succes van Get Out zat het erin dat er meer schoonfamiliehorror zou volgen. Ready or Not is ongeveer wat je krijgt als je de laatste tien minuten van Get Out oprekt tot speelfilmlengte en de zwarte man met blanke schoonfamilie verandert in een jonge vrouw van eenvoudige komaf die trouwt met iemand uit een steenrijke familie. Verwacht daarmee niet dat deze film zich kan meten met zijn grote voorbeeld, want Ready or Not is absoluut niet van dat kaliber. Maar gelukkig wordt dat ook niet gepretendeerd. Hier dus geen scherpe satire tussen de pure horror, maar slechts een lekker lompe film die zijn idiote premisse uitwerkt met veel goedkope schrikmomenten.

Ready or Not speelt zich volledig af op en rond het landgoed van een vermogende familie die zijn fortuin voor een groot deel dankt aan de productie van gezelschapsspellen. Dat zal de jonge Grace weten ook, want zodra ze met haar kersverse echtgenoot Alex aan de huwelijksnacht wil beginnen, komt een nogal bijzondere traditie tussenbeide. Deze schrijft voor dat iemand die zich introuwt bij deze familie op de huwelijksnacht met de overige familieleden een willekeurig gekozen spel moet spelen. In het geval van Grace blijkt dat verstoppertje. Van tevoren wordt haar verteld dat meedoen belangrijker is dan winnen, maar bij dit spel blijkt verliezen ook niet echt een optie. Er wordt namelijk een nogal volwassen variant gespeeld: Grace moet zich als enige verstoppen, waarna de volledige schoonfamilie haar probeert te vinden... en af te maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Ready or Not Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ready or Not

acties