Ready or Not

Ready or Not (2019)

The Game Begins

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Ready or Not is een nieuwe horror komedie geregisseerd door Matt Bettinell-Olpin en Tyler Gillett, die samen ook Devil’s Due geregisseerd hebben.

In de film krijgt Grace (Samara Weaving) de familie van haar nieuwe man Alex (Mark O'Brien) te ontmoeten voor hun huwelijk. Alex komt van een rijke familie die zo hun eigen tradities en gewoontes hebben. Grace haar toekomstige schoonfamilie laat Grace zo een kaart kiezen om een 'spel' met haar te spelen.
Grace kiest zo voor de kaart verstoppertje en krijgt vervolgens te horen dat ze zich in het huis van haar schoonfamilie moet verstoppen en verstopt moet zien te blijven tot het weer ochtend is. Grace haar schoonfamilie heeft zo tot de ochtend de tijd om haar te vinden en vervolgens te vermoorden.

Deze film begint als een leuk idee over een soort verstoppertje voor volwassene met een duistere twist. De film heeft grotendeels een goede balans tussen horror en komedie, waardoor de stemming van de film vaak wissels van spannende naar komische momenten. Helaas verliest de film dit balans op het eind, want daar is de film meer komisch en niet meer eng of spannend. Dit komt vooral, omdat op het eind het verhaal en de personages wat te druk en overdreven overkomen. Zo komt de film op het eind wat meer over alsof je naar een film uit de Scary Movie filmserie zit te kijken.

Voor mensen die bekend zijn met horror of komedie films kunnen sommige momenten in de film wal als wat voorspelbaar overkomen, waardoor ze dan niet meer spannend of grappig zijn. Als je te veel blijft nadenken over bepaalde gebeurtenissen of keuzes die de personages maken, kan de film soms wel wat dom en onrealistisch overkomen. Zo valt terug te zien dat de schrijvers van het filmscript nog beginnende en meer onbekende schrijvers zijn.

Samara Weaving levert goed en passend acteerwerk in de film. Gedurende de film toont ze de juiste emoties in de verschillende verassende situaties die haar personage mee maakt. Helaas doet ze dit op het einde van de film net zoals de andere ook wat te overdreven, waardoor ze de geloofwaardigheid van haar personage ook wat begint te verliezen. Adam Brody levert ook goed acteerwerk als een familielid die de familietradities niet meer zo serieus neemt. De rest van de cast levert ook passend acteerwerk, maar komen dan ook wat overdreven over.