Untouchable

Untouchable (2019)

Documentaire over Harvey Weinstein grijpt aan, maar vertelt niets nieuws.
play

6,7 details

  • 98 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Jarenlang was Harvey Weinstein de koning van Hollywood. In Untouchable vertellen de vrouwen die hem beschuldigen van seksueel misbruik en zijn voormalige collega’s over de opkomst en ondergang van de inmiddels door schandalen omgeven filmproducent.

Regie
Ursula Macfarlane
Cast
Harvey Weinstein, Rosanna Arquette, Paz de la Huerta, Erika Rosenbaum, Caitlin Dulany, Ronan Farrow, Louise Godbold, Nannette Klatt.
Release NL
20.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Ursula Macfarlane | Cast:Rosanna Arquette, Paz de la Huerta, Ronan Farrow, Hope Exiner D'Amore, Caitlin Dulany, Harvey Weinstein e.a. | Speelduur:98 minuten | Jaar:2019

Het is niet overdreven om te stellen dat de wereld er sinds oktober 2017 anders uitziet. In die maand publiceerden de New Yorker en de New York Times de geruchtmakende beschuldigingen aan het adres van filmproducent Harvey Weinstein. Waar al jaren in achterkamers over gefluisterd werd, stond nu zwart op wit: Weinstein misbruikte jarenlang en stelselmatig jonge actrices. Actrice Alyssa Milano, zelf slachtoffer van seksueel geweld, raakte na het lezen geïnspireerd en riep eenieder die iets dergelijks meegemaakt had op dit te delen middels #MeToo. De rest is geschiedenis.

De Amerikaanse documentairemaakster Ursula Macfarlane sprak met een batterij aan betrokkenen. Actrices, (ex-)medewerkers van Weinsteins productiebedrijven en journalisten die al langer op de hoogte waren van zijn daden, maar nooit eerder een poot hadden om op te staan. De interviews, versneden met archiefbeelden van de gevallen mediamagnaat, geven een gruwelijk beeld van een machtswellusteling die jarenlang ongestoord zijn gang kon gaan. De boodschap van de film is belangrijk en kan niet vaak genoeg verkondigd worden, maar helaas komt de kijker niet heel veel meer te weten dan hij waarschijnlijk al wist.

videotrailers & clips