Wie deze zomer liever in een koel zaaltje kijkt hoe anderen een topvakantie hebben, zit met deze kinderfilm goed.
play

6,9 details

  • 82 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
82 Min Nederland

Bang om als jongste van de familie alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Maar door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess’ leven voorgoed zal veranderen.

Alt titel
My Extraordinary Summer with Tess
Regie
Steven Wouterlood
Cast
Jennifer Hoffman, Julian Ras, Hans Dagelet, Guido Pollemans, Tjebbo Gerritsma, Terence Schreurs, Suzan Boogaerdt, Josephine Arendsen, Johannes Kienast.
Release
07.02.2019
Release NL
03.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie:Steven Wouterlood | Cast: Sonny Coops Van Utteren (Sam), Josephine Arendsen (Tess), Tjebbo Gerritsma (vader Sam), Jennifer Hoffman (moeder Tess), Suzanne Boogaerdt (Mara), Julian Ras (Jore), Johannes Kienast (Hugo), Hans Dagelet (Hille), Terence Schreurs (Elise), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2019

Alleenheidstraining. Als jongste van het gezin is Sam ervan overtuigd dat hij straks als enige overblijft, en dus moet hij zich voorbereiden op totale eenzaamheid. Hij kiest een vakantie op Terschelling om zich elke dag langer af te zonderen van iedereen op een verlaten strand. Zijn rare obsessie met de dood wordt op de proef gesteld door leeftijdsgenoot Tess, een eilandbewoonster met een geheel eigen missie. Ze heeft stiekem haar vader uitgenodigd, die nog niet eens weet dat zij bestaat. Maar hoe kan ze hem vertellen dat hij haar pa is?

Mijn Bijzonder Rare Week met Tess is een verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Anna Woltz. Op het filmfestival van Berlijn was hij goed voor een speciale juryvermelding. Niet slecht voor een speelfilmdebuut. Regisseur Steven Wouterlood wist de jury te imponeren door diepere thema's zorgvuldig en toch op een vrij luchtige manier aan te stippen. Het zijn ook vooral de sterk uitgewerkte details die de film boven het maaiveld doen uitsteken. Bijvoorbeeld hoe de vader van Sam meerdere keren de kraker Leef van André Hazes jr. zingt. Het zegt wat over zijn levenshouding, maar geeft ook contrast met wat er in Sams hoofd spookt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.