Neerlands nieuwste romkom toont relaties als vergankelijk consumptiemiddel. Weinig romantisch, dus veel druk op de humor...
play

6,6 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Nederland
103 Min Nederland

In Wat Is Dan Liefde krijgt echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap) de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en Cato lijkt de aangewezen persoon de brallerige advocaten een stukje moraal bij te brengen. Ze is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het old boys network. Tot ze collega Gijs (Maarten Heijmans) ontmoet die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt. Daar waar zij als kind van gescheiden ouders vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar horen te gaan, gooit Gijs graag wat olie op het vuur en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding. Dat verdient immers een stuk beter. De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Want kun je überhaupt in de liefde geloven als je van scheiden je werk hebt gemaakt?

Regie
Aniëlle Webster
Cast
Maike Meijer, Anneke Blok, René van 't Hof, Elise Schaap, Michiel Romeyn, Beppie Melissen, Maarten Heijmans, Teun Luijkx, Tjebbo Gerritsma, Hannah Van Lunteren, Marie Louise Stheins, Aiko Beemsterboer, Jan-Paul Buijs, Owen Schumacher, Paul Groot.
Release
04.10.2019
Release NL
17.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Aniëlle Webster | Cast: Elise Schaap (Cato), Maarten Heijmans (Gijs), Michiel Romeyn (Wim Boeker), Anneke Blok (Anja), Teun Luijkx (Sander), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2019

Wat is dan liefde. Op de filmposter ontbreekt het vraagteken, alsof de romantische komedie het niet aandurft de vraag te stellen, wellicht bang voor het antwoord. Of vooral bang om het antwoord schuldig te moeten blijven. Want wat is dan liefde? Het is een vraag die regisseur Aniëlle Webster naar een groot en vooraanstaand advocatenkantoor leidt, waar romantiek en humor op het eerste gezicht ver te zoeken lijken en waar vooral status en resultaat zaligmakend zijn.

In de overzichtelijke omgeving van het chique advocatenkantoor komt het geitenwollensokkentype Cato zo goed als bij toeval op sollicitatie. Hoewel ze tot voor kort erg gelukkig was met haar manier van werken als echtscheidingsadvocaat, besluit ze toch de gebreide trui te willen inruilen voor het mantelpakje. En als je dan toch uit het niets ineens ambitieus bent, waarom dan niet meteen proberen je naam op het briefpapier te krijgen? Partner Wim Boeker gaat immers binnenkort met pensioen en hij heeft nog geen opvolger aangewezen. Of het moet Gijs zijn, de nieuwe collega van Cato en specialist in vechtscheidingen. Een aantrekkelijke man, maar op het eerste gezicht hart- en zielloos.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wat Is Dan Liefde

acties