Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Wat Is Dan Liefde is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Aniëlle Webster, de regisseur van Huisvrouwen bestaan niet.

De film gaat over echtscheidingsadvocaat Cato (Elise Schaap), die graag haar cliënten helpt met het scheidingen op een vreedzame manier. Wanneer ze de kans krijgt om partner te worden bij een commercieel scheidingskantoor wordt haar gevraagd te helpen met veranderingen waar het kantoor wel aan toe is. Als ze haar nieuwe collega Gijs (Maarten Heijmans) ontmoet, krijgt ze als snel een hekel aan hem. Gijs vertegenwoordigt namelijk alles wat Cato met het werk als scheidingsadvocaat probeert te vermijden. Gijs probeert het scheidende echtpaar juist wat extra tegen elkaar op te spelen, zodat hij er als de advocaat wat meer mee verdient.
Als collega's moeten deze twee tegenpolen nu zien samen te werken, maar zo leren ze dat ze van elkaars sterke punten kunnen leren om zelf ook wat beter te worden in hun carrière. Zo leren ze ook over hoe tegenpolen elkaar kunnen aantrekken.

In deze film proberen ze verschillende soorten liefde uit te leggen, maar vergeten wel de romantiek zelf te tonen. Zo heeft deze film meer theorie over de liefde zonder de liefde echt in praktijk te brengen. De film geeft zo eigenlijk geen duidelijk antwoord op de vraag in de titel.
De komedie in de film komt ook wat bekend over, want het bevat gelijke komedie elementen die al eens eerder in andere komedies naar voren zijn gekomen. Zo is de meeste humor meer herkenbare herhaling dan echt nieuw komisch materiaal.

Elise Schaap en Maarten Heijmans leveren leuk acteerwerk als tegenpolen van elkaar, maar door het standaard script weten ze er helaas verder ook niet veel bijzonders van te maken.