Geweldige Antonio Banderas als verlopen regisseur in de nieuwe Pedro Almodóvar.
play
113 Min Spanje

Diva Dolorosa is een compilatiefilm waarin fragmenten uit de Italiaanse divafilm aaneengesmeed zijn tot een melodramatische vertelling. We zien hoe de diva zich in een roes laat meevoeren naar het theater, het casino en mondaine feesten. Zij verovert en laat zich veroveren. Nog is ze een femme fatale, die de man geraffineerd manipuleert. Maar als ze passie met liefde verwart, wordt ze zwaar gestraft. De mannen wijzen haar opeens hooghartig af. De diva raakt wanhopig en raakt, na mislukte zelfmoordpogingen, in een hysterische staat. Dan volgt het ziekbed waarin het fraaie lichaam verwelkt. Muziek noch bloemen brengen troost en herinneren de in een femme fragile veranderde fatale vrouw slechts aan de vergankelijkheid van de jeugd. Uiteindelijk verdwijnt ze, gehuld in opwaaiende witte gewaden, tussen de bomen van een somber, onheilspellend bos.

Alt titel
Pain & Glory
Regie
Pedro Almodóvar
Cast
Antonio Banderas, Penélope Cruz, Raúl Arévalo, Leonardo Sbaraglia, Susi Sánchez, Cecilia Roth, Agustín Almodóvar, Pedro Casablanc, Julieta Serrano, Asier Etxeandia, Nora Navas, Julián López, Alba García, Rosalía, Sara Sierra, Eva Martín.
Release
13.03.2019
Release NL
19.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Pedro Almodóvar | Cast: Antonio Banderas (Salvador Mallo), Penélope Cruz (Jacinta), Julieta Serrano (Jacinta), Asier Etxeandia (Alberto Crespo), Leonardo Sbaraglia (Federico Delgado), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2019

De alweer eenentwintigste film van Pedro Almodóvar is misschien wel zijn meest persoonlijke tot nu toe. In Dolor y Gloria blikt een succesvolle regisseur terug op zijn jeugd, carrière en verloren relaties. Tegelijkertijd reflecteert hij over de constante fysieke en emotionele pijn waar hij mee leeft. De titel luidt in vertaling 'pijn en glorie'. De protagonist leeft vooral in pijn terwijl zijn carrière vergane glorie lijkt. Deze autobiografische elementen worden op bijzonder creatieve en frisse manier tot leven gebracht in Almodóvars beste film sinds Volver.

Antonio Banderas speelt Salvador Mallo, een bekend regisseur die verblijft in zijn geliefde Madrid. Hij heeft al jaren geen film meer gemaakt en lijkt dat ook niet meer van plan te zijn. Salvador spendeert zijn dagen in pijn en neemt de nodige medicatie om dit te verzachten. Wanneer hij een actrice tegenkomt met wie hij jaren geleden heeft gewerkt, komt Salvador in contact met een verleden dat hij dacht afgesloten te hebben. Met name acteur Alberto Crespo, die ooit in een meesterwerk van hem speelde, krijgt een belangrijke rol in de confrontatie met vervlogen tijden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dolor y gloria

acties