Cat Stories

Cat Stories (2019)

Als we YouTube mogen geloven, is videobeeld uitgevonden om katten te tonen. Dat redt niet elke documentaire over de beestjes.
play

5,3 details

  • 73 Min
  • Documentaire
  • Nederland
73 Min Nederland

In Cat Stories onderzoekt filmmaker Carmen Cobos de emotionele redenen van miljoenen Nederlandse families om een kat als huisdier te houden. Middels een verzameling portretten, waarin de relatie tussen katten en hun baasjes centraal staat, probeert de Spaanse regisseur op een luchtige en humoristische wijze te begrijpen waarom we menselijke gevoelens toekennen aan onze katten, we vaak meer om hen geven dan om onze eigen familieleden en wat dit uiteindelijk over onszelf zegt...

Regie
Carmen Cobos
Release NL
04.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Carmen Cobos | Cast: Carmen Cobos, e.a. | Speelduur: 73 minuten | Jaar: 2019

Wat bezielt die maffe Hollanders om een kat in huis te nemen? Dat vraagt documentairemaakster Carmen Cobos zich af in haar Spaanse accent. Waar ze is opgegroeid, zijn poezen lang niet zo populair als in haar huidige thuisland. Sterker nog: ze voelt zelf echt helemaal niets bij de gedachte aan een huiskat. Cobos maakt in Cat Stories portretten van verschillende kattenbezitters en hun liefde voor het spinnende zoogdiertje. En om de ervaring echt mee te krijgen, neemt ze een nieuw baantje als poezenoppas.

Kattenliefhebbers gaan toch wel naar deze film en kunnen ophouden met lezen. De titel is al genoeg om deze bevolkingsgroep de zaal in te trekken en zelfs als de documentaire tegenvalt, komen er genoeg poezenbeesten in beeld om de drieënzeventig minuten speeltijd te veraangenamen. Een documentaire is pas echt succesvol als ook mensen buiten de afgeschilderde niche het idee krijgen dat ze een interessant verhaal voorgeschoteld krijgen. Hoe sympathiek Cat Stories ook is, veel meer heeft de film niet te bieden.

videotrailers & clips