Perfect Cadeau
Een van de kleinste drama's van dit jaar: een geïmproviseerd Bosch' familie-etentje vliegt lekker uit de bocht.
play

6,0 details

  • 74 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
74 Min Nederland

Perfect Cadeau is een giftige cocktail bestaande uit onbeantwoorde liefde gemengd met broedertwist, een scheutje overspel, grote en kleine leugens die samen een bitterzoete mix vormen waarin drie van elkaar vervreemde broers - en de allerbelangrijkste vrouw in hun leven - tijdens een memorabele familiereünie tegen hun zin bij elkaar aan een dinertafel worden gebracht. Familiezilver klettert, pretentieuze wijn wordt gemorst en zowel dromen als servies gaan aan diggelen wanneer ze elkaar confronteren met hun tekortkomingen. Wanneer het grootste van alle familiegeheimen zich ontrafelt moeten ze hun toekomst radicaal heroverwegen - met of zonder elkaar?

Regie
Martijn Hullegie
Cast
John Leddy, Werner Koenen, Atefrans de Bruin, Miron Hageman, Ton Niessen.
Release
04.07.2019
Release NL
04.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Martijn Hullegie | Cast: Miron Hageman (Sylvia), Atefrans de Bruin (Arend), Ton Niessen (Marcus), Werner Koenen (Tom), John Leddy (vader), e.a. | Speelduur: 73 minuten | Jaar: 2019

Arend heeft een verrassing voor zijn vrouw Sylvia, die veertig wordt. Hij heeft zijn twee broers uitgenodigd. Met de een, Marcus, hebben ze sinds hij een jaar of vijf geleden van de familiezaak heeft gestolen geen contact gehad. Andere broer Tom doet de catering. Dus daar gaat Sylvia's plan om aan Arend onder vier ogen te vertellen dat ze een kind verwachten. En dat is nog maar het begin van de problemen, want er borrelt nog veel meer onder de oppervlakte van deze bonte verzameling verstoorde familierelaties. Laat vooral niemand alvast beginnen over de verdeling van de erfenis van pa, die een kamer verder op apengapen ligt.

Het script van Perfect Cadeau is niet zozeer tot stand gekomen door een schrijfproces, als door improvisaties tussen de acteurs. Het viertal en regisseur Hullegie kennen elkaar van de Meisner Acteer Studio in Den Bosch. Deze film laat zich daardoor het beste uitleggen als een werk van liefde. Het project is door middel van crowdfunding gefinancierd, oftewel het budget is vrij minimaal. In een dag of tien is de volledige film gedraaid en het grootste deel speelt zich af in één ruimte. De distributie is in eigen beheer, dus de film gaat maar op een paar plekken draaien.

videotrailers & clips