Retablo

Retablo (2017)

7,8 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Peru
  • Duitsland
  • Noorwegen
95 Min Peru

Segundo woont met zijn ouders in een afgelegen dorpje in de Andes. Zijn vader is een gerespecteerd maker van altaarbeeldjes en Segundo is bij hem in de leer. Ze werken intensief samen en gaan ook op pad naar hun klanten om ze te verkopen. Als Segundo een geheime kant van zijn vader ontdekt stort zijn wereld in elkaar.

Regie
Alvaro Delgado Aparicio
Cast
Magaly Solier, Hermelinda Luján, Amiel Cayo, Junior Bejar, Mauro Chuchon, Ubaldo Huamán, Ricardo Bromley López, Claudia Solís.
Release
07.08.2017
Release NL
04.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Alvaro Delgado Aparicio | Cast: Junior Bejar (Segundo), Magaly Solier (Anatolia Paucar), Amiel Cayo (Noé), Mauro Chuchon (Mardonio), Ubaldo Huamán (Don Genaro), Hermelinda Luján (Perpetua), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2017

Als we Retablo mogen geloven hoeven homoseksuelen niet op veel steun of begrip te rekenen in Peruaanse bergdorpjes. Macho's en religieuze leiders domineren de gemeenschap, dus dan weet je wel weer hoe laat het is. Behoorlijk zware kost voor iemand die zijn allereerste speelfilm aflevert, maar gelukkig is dit delicate onderwerp veilig in de handen van Alvaro Delgado Aparicio. De Zuid-Amerikaanse cineast kiest voor een originele invalshoek, waarbij nieuwe deurtjes worden geopend met betrekking tot de homo-acceptatieproblematiek.

Centraal staat Segundo, een jongen die geschat naar zijn leeftijd in de fase van zijn seksuele ontwaking is aanbeland. Leeftijdsgenoten praten aan één stuk door over neuken met het mooiste kassameisje van de supermarkt. Segundo weet echter niet zo goed wat hij met dat soort gesprekken aan moet. Klinkt bekend, toch? Coming-of-agedrama's waarin jongemannen worstelen met hun seksuele geaardheid hebben we wel vaker gezien. Retablo is echter niet zo'n soort film, want Segundo is in dit geval niet degene die vanwege zijn geaardheid de vijandelijke omgeving hoeft te vrezen.

videotrailers & clips