Poms

Poms (2019)

From the Studio That Brought You BAD MOMS and the Producer of BOOK CLUB

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Poms is een nieuwe komedie drama geregisseerd en deels geschreven door Zara Hayes, de regisseur van Clothes to Die For.

De film gaat over Martha (Diane Keaton) die het leven in het luxe resort Sun Springs saai begint te vinden op haar oude dag. Martha wil haar jeugdtijd graag herleven en besluit een cheerleaders club te starten voor vrouwen boven de 60.
Zo proberen Martha en de andere dames de wereld te laten zien dat ze op hun oude leeftijd toch nog plezier kunnen hebben als cheerleaders op hun leeftijd.

Deze film heeft een leuk idee over hoe ouderen nog proberen te tonen dat ze op hun eigen manier nog steeds plezier kunnen hebben en maken. Ondanks het leuke idee is de film helaas niet zo goed uitgewerkt en wat te veel gevuld met verschillende aspecten. Naast het hoofdverhaal van de dames en hun cheerleader trainingen is de film ook gevuld met extra verhalen over bijvoorbeeld dat een van de dames financieel wordt, onderdrukt door haar eigen zoon of dat een van de dames kanker heeft, maar dit voor de rest verborgen probeert te houden. De drama en komedie momenten zijn in de film wat slecht naast elkaar gezet waarna bijvoorbeeld een lange leuke tijd van cheerleader training er zomaar ineens uit het niets een duister of minder moment in de film naar voren wordt gebracht. Deze momenten komen dan snel even voorbij om de stemming te veranderen of wat spanning aan de film toe te voegen, maar deze momenten zijn vaak zo ook weer verholpen of verder niet echt duidelijker naar voren gebracht in de film.

Behalve de minder uitwerking van de film bevat de film wel genoeg komische momenten voor zowel oude als jonge kijkers. Voor oudere kijkers is de komedie wel leuker, omdat de oudere personages voor komische momenten zorgen waar ze reageren of kritiek geven op de jongere personages in de film.

Het acteerwerk wordt ook passend en op een komische manier gedaan door de cast. Ondanks dat er wat bekende oudere actrices deel uitmaken van de cheerleader groep concentreer de film zich voornamelijk op de personages die gespeeld worden door Diane Keaton en Jacki Weaver. Andere actrices van de cast zoals Rhea Perlman en Pam Grier verdwijnen zo wel meer in de achtergrond na hun personages zijn geïntroduceerd in de film en hun komische momenten hebben gehad. Voor jongere kijkers speelt Alisha Boe, die ze waarschijnlijk kennen uit de Netflix serie 13 Reasons Why ook een leuke en passende rol in deze film.