Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

April, May en June is een nieuwe drama film geregisseerd door Will Koopman, de regisseur van Gooische Vrouwen en Terug naar de kust.

In de film leert moeder Mies (Olga Zuiderhoek) dat ze aan longkanker lijdt en niet meer lang te leven heeft. Ze deelt dit nieuwe met haar dochters, die ze alle drie samen met een andere man heeft gekregen. Mies moet nu haar testament zien op te stellen en zien wie er voor haar autistische zoon Jan (Bas Hoeflaak) gaat zorgen. De drie dochters hebben naast de komende problemen met hun moeders gezondheid zo ook elk hun eigen problemen. De drie halfzussen moeten nu samen hun eigen problemen en de zorgen van hun moeder zien op te lossen, zodat ze het leven met een gerust hart kan verlaten.

Deze film komt wat over als een paar samengesmolten soap afleveringen, want veel van de problemen die de verschillende personages elk zelf hebben zijn in andere films of tv-afleveringen wel eens zelfstandig naar voren gekomen. Doordat ze deze verschillende problemen naast elkaar hebben gezet en er niet echt een duidelijk naar voren brengen, krijg je als kijker niet echt medelijden met de personages. Omdat vele van de problemen van de personages al een eerder in andere films naar voren zijn gekomen, valt ongeveer ook wel te voorspellen wat er gaat gebeuren of hoe de problemen worden opgelost.

Het acteerwerk wordt verder wel goed gedaan in de film, maar de cast weet verder niet echt iets bijzonders te maken van hun acteerwerk in deze film. De drie hoofdrolspelers Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap spelen halfzussen die van elkaar vervreemd zijn geraakt en elkaar weer opnieuw moeten leren kennen om hun moeders laatste wensen te volbrengen. De drie actrices moeten hun eigen verhaallijnen naast elkaar leggen, maar zo krijgen ze niet echt een kans om de personages op te bouwen of om er wat bijzonder mee te doen..