Zoetsappig en oppervlakkig drama over drie zussen met een stervende moeder. O ja, Patrick Duffy zit er ook nog in...
play

6,4 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Nederland
117 Min Nederland

Drie halfzussen, met drie verschillende vaders vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: ‘Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?’ En vooral: ‘Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’

Regie
Will Koopman
Cast
Elise Schaap, Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Olga Zuiderhoek, Patrick Duffy, Bas Hoeflaak, Robert Nederlof, Thomas Jansen, July Janssen.
Release
19.12.2019
Release NL
19.12.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Koopman | Cast: Linda de Mol (April), Elise Schaap (May), Tjitske Reidinga (June), Olga Zuiderhoek (Mies), Bas Hoeflaak (Jan), Patrick Duffy (vader April), Peter Bolhuis (Jos), Dragan Bakema (dr. Alex), Mark Rietman (Matthias), Ali Ben Horsting (Mark), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2019

Als moeder Mies weet dat ze doodgaat, staan zij en haar drie dochters voor een moeilijke beslissing. Wie krijgt haar geld en het huis? Aan deze erfenis kleeft ook een belangrijke voorwaarde: degene die alles krijgt, moet ook de zorg op zich nemen van de zwaar autistische broer Jan. June is de meest logische keuze, maar vertilt zich al aan het opvoeden van haar eigen drie kinderen. April heeft een heel leven in de VS en May is vooral nog aan het flierefluiten met haar eigen leven. En de deadline nadert, want op haar verjaardag wil Mies er een eind aan maken.

Het is moeilijk om in een verhaal te komen, als de drie hoofdfiguren geen van allen sympathiek zijn. De drie zussen zijn elk op hun eigen manier narcistisch, irritant en wars van enig zelfbewustzijn op het moment waarop moederlief hun het slechte nieuws brengt. En dan lijken ze vooral zichzelf heel erg zielig te vinden. Daardoor wordt het zelfs bij de sympathiekste van de drie, June, nog steeds lastig om mee te gaan in haar emotie als ze in huilen uitbarst, zodra het besef echt indaalt dat haar moeder er binnenkort niet meer is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

April, May en June Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

April, May en June

acties