4,7 details

  • 94 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Sport
  • Zweden
94 Min Zweden

Britt-Marie is een vrouw van in de zestig. Ze woont in een ellendig stadje. Ze kan niet tegen desorganisatie en wil dat alles gebeurt in overeenstemming met haar eigen manier van denken. Ze lijkt sociaal gezien nogal onhandig en haar nuttige suggesties worden meestal ten onrechte geïnterpreteerd als kritiek. Britt-Marie verbergt nog steeds haar verbeelding en dromen voor iedereen, maar op een dag besluit ze alles te veranderen.

Alt titel
Britt-Marie Was Here, Britt-Marie var här
Regie
Tuva Novotny
Cast
Pernilla August, Vera Vitali, Peter Haber, Olle Sarri, Mahmut Suvakci, Cecilia Milocco, Malin Vulcano, Anders Mossling, Nils Magnusson, Hans Brorson, Johanna Westfelt, Lancelot Ncube, Wilhelm Siverbo, Stella Oyoko Bengtsson, Elliot Alabi Andersson.
Release
24.01.2019
Release NL
11.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Tuva Novotny | Cast: Pernilla August (Britt-Marie), Peter Haber (Kent), Anders Mosling (Sven), Vera Vitali (Anna), Olle Sari (Fredrik), Malin Levano (Bank), e.a.| Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2019

'Eén dag tegelijk, Britt-Marie, één dag tegelijk'. Zo luidt het mantra van de door het leven teleurgestelde Zweedse huisvrouw Britt-Marie. Ze blijft het zichzelf voorhouden om het leven de baas te kunnen blijven. De vrouw heeft op haar drieënzestigste een grote verandering ingezet. Nadat haar man Kent in het ziekenhuis is opgenomen vanwege een hartaanval komt Britt-Marie zijn maîtresse en zichzelf tegen.

Het Scandinavische feelgooddrama Britt-MarieWas Hier is de verfilming van de razend populaire roman van Fredrik Backman, wiens A Man Called Ove ook al een weg naar het witte doek vond. Backman en regisseuse Tuva Novotny laten ons kennis maken met een vrouw die na al die jaren gedwee sloven in het huishouden eindelijk eens voor zichzelf kiest.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Britt-Marie Was Hier

acties