Dovlatov (2018)

Authentieke, in het echte leven gewortelde biopic over Russische schrijver Sergei Dovlatov en zijn onderdrukking in de Sovjet-Unie.
play

6,4 details

  • 126 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Rusland
  • Polen
  • Servië
126 Min Rusland

Leningrad, begin november 1971. We volgen enkele dagen in het leven van de veelgeprezen Russische schrijver Sergey Dovlatov terwijl hij op zoek gaat naar een uitgever. Echter wil niemand in de Sovjet-Unie zijn werken publiceren. De productieve auteur vervult dan maar enkele absurde wensen voor de Bond van Sovjetschrijvers waarvan hij lid moet zijn alvorens zijn werken kan worden uitgegeven. Deze huidige gang van zaken belemmert hem evenwel in zijn creativiteit.

Regie
Aleksei German Ml.
Cast
Danila Kozlovsky, Yelena Lyadova, Svetlana Khodchenkova, Helena Sujecka, Milan Maric, Artur Beschastny, Piotr Gasowski, Anton Shagin, Leonid Paranin, Eva Gerr, Hanna Sleszynska.
Release
17.02.2018
Release NL
11.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Aleksei German Jr. | Cast: Milan Maric (Sergei Dovlatov), Danila Kozlovsky (David), Helena Sujecka (Elena Dovlatova), Artur Beschastny (Joseph Brodsky), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2018

We hebben maar één moederland, en het leven van migranten is miserabel. Zo krijgt de Russische schrijver Sergei Dovlatov te horen van een collega-kunstenaar, een schilder. Beiden kunnen niet aan de bak komen met hun kunsten in de Sovjet-Unie anno 1971. Moeten zij vluchten naar het buitenland om gehoor te kunnen geven aan hun artistieke muzes? Of blijven ze bikkelen waar ze geboren en getogen zijn? Dovlatov past in een rijtje recente biografische films over artiesten die onderdrukt worden door de staat, maar onderscheidt zich door aandacht aan het dagelijkse leven in de Sovjet-Unie in 1971 en de warmte waarmee regisseur Aleksei German Jr. zijn onderwerp benadert.

Die warmte staat haaks op de kou in november 1971 in Leningrad (inmiddels weer St. Petersburg). Het zijn roerige dagen in het leven van Sergei Dovlatov. Niemand wil zijn verhalen of boeken uitgeven, en zelfs het in zijn ogen neutrale verslag van een feestdag voor de krant van een lokale fabriek is volgens de fabriek niet positief en propagandistisch genoeg. Hij maakt ruzie met zijn ex-vrouw als hij hun dochter komt ophalen van school. Zijn oude moeder vraagt hem wanneer ze het nou eens gaan bijleggen. De beroemde dichter Joseph Brodski komt evenmin aan de bak en voelt zich zo mogelijk nog gefrustreerder dan Dovlatov.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dovlatov

acties