4,6 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
90 Min Frankrijk

Gilbert en Simone zijn gepensioneerd. Ze wonen in een dorp in het zuiden van Frankrijk. Het vertrek van Étienne, haar buurman en minnaar, het gebrek aan geld, maar vooral de constante bitterheid van haar man, zorgen ervoor dat Simone het huis ontvlucht. Gilbert realiseert zich dan dat hij klaar is om iets te doen om zijn vrouw te vinden, zijn grote liefde.

Regie
José Alcala
Cast
Daniel Auteuil, Catherine Frot, Bernard Le Coq, Anne Benoît, Dioucounda Koma, India Hair, Olivier Loustau, Vanessa Paric, Thomas Walch.
Release
20.03.2019
Release NL
11.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: José Alcala | Cast: Catherine Frot (Simone), Daniel Auteuil (Gilbert), Bernard le Coq (Etienne), e.a.| Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2019

De Franse cinema kan niet elke bioscoopganger bekoren en heeft de naam vol te zitten met oeverloos geneuzel of gedweep met existentiële vragen. Met deze classificaties doe je de Fransen en hun drama's echt tekort. Gelukkig zorgen moderne filmmakers ervoor dat het juk van deze vooroordelen grotendeels is afgeworpen. Maar soms is er een filmmaker die de tijd weer terugzet.

In het lichtkomische driehoeksdrama Qui M'Aime Me Suive! (Wie Me Liefheeft Volgt Me!) komt de kluchtigheid gevaarlijk dichtbij. De wulpse Simone is een vrouw in de herfst van haar leven die haar aandacht tussen twee mannen moet verdelen. Het huwelijk met Gilbert is behoorlijk uitgeblust, dus heeft Simone het aangelegd met buurman Etienne. Deze vrijgevochten geest mét paardenstaart besluit zijn autogarage te verkopen en het Zuid-Franse dorp te verlaten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Qui m'aime me suive!

acties