Boeiende documentaire over het leven van de zwarte onderklasse in het zuiden van de Verenigde Staten.
play

6,9 details

  • 123 Min
  • Documentaire
  • Italië
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
123 Min Italië

In de zomer van 2017 worden de Verenigde Staten opgeschrikt door brutale moorden op jonge Afro-Amerikanen door agenten. Een zwarte gemeenschap in het zuiden van Amerika tracht de wrede dramatische gebeurtenissen uit het verleden te verwerken en hun plaats te vinden in een land dat hen benadeelt. Ondertussen bereiden de \"New Black Panthers\" een grootschalige protestactie voor tegen het politiegeweld.

Regie
Roberto Minervini
Release
02.09.2018
Release NL
18.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Roberto Minervi | Cast: Judy Hill, Kevin Goodman, Ronaldo King, Titus Turner e.a. (als henzelf) | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2018

Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Het land van de onbegrensde zakenmannen die president kunnen worden zonder over de vereiste competenties te beschikken, of die zoveel geld hebben dat ze niet weten wat ze ermee moeten en het daarom maar in de ruimtevaart steken. Intussen staken hun werknemers vanwege slechte arbeidsomstandigheden en lage lonen. Voor hen zijn de mogelijkheden in Amerika helemaal niet zo onbegrensd. De Italiaanse filmmaker Roberto Minervi maakt films over die kansarme bevolkingslaag van de Verenigde Staten. Over mensen in de marge van de maatschappij. In What You Gonna Do When The World's on Fire? richt Minervi zijn blik op de zwarte bevolking van de staten Louisiana en Mississippi.

Minervi volgt tijdens de warme zomer van 2017 vier mensen of groepjes mensen en probeert daarmee een doorsnee van de zwarte Amerikaanse bevolking in het diepe zuiden van de Verenigde Staten weer te geven. Er is de New Black Panther Party, die protesteert tegen het onbestraft neerschieten van zwarte burgers door witte politie. Dat ze telkens voor een nieuw slachtoffer protesteren of hun eigen onderzoek instellen omdat de lijst van doden blijft groeien, zegt genoeg over de urgentie van hun acties.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

What You Gonna Do When the World's on Fire?

acties