Weer een fijne film van Hong Sangsoo, met Isabelle Huppert, over de zin van films, foto's en het leven.
play

7,1 details

  • 69 Min
  • Drama
  • Zuid-Korea
  • Frankrijk
69 Min Zuid-Korea

Tijdens een zakenreis naar het filmfestival van Cannes wordt Manhee door haar werkgever beschuldigd van oneerlijkheid en ze wordt ontslagen. Claire wandelt door de stad en neemt foto's met haar Polaroid-camera. Ze ontmoet Manhee, heeft medelijden met haar en neemt een foto. Claire lijkt het verleden en de toekomst van Manhee te kunnen zien dankzij de mysterieuze kracht van de strandtunnel. Claire besluit Manhee te vergezellen naar het café waar ze ontslag heeft gekregen.

Alt titel
La caméra de Claire
Regie
Sang-soo Hong
Cast
Isabelle Huppert, Min-hee Kim, Mark Peranson, Jin-yeong Jeong, Mi-hee Chang, Shahira Fahmy, Wanmin Lee, Taewoo Kang, Yoon Heesun.
Release NL
18.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Hong Sangsoo | Cast: Isabelle Huppert (Claire), Kim Minhee (Manhee), Jung Jinyoung (So Wansoo) e.a. | Speelduur: 69 minuten | Jaar: 2017

Hong Sangsoo maakt zoveel films, dat distributeurs zijn productie nauwelijks kunnen bij benen. Claire's Camera ging twee jaar geleden al in première op het filmfestival van Cannes; sindsdien zijn op internationale filmfestivals alweer drie nieuwere films van zijn hand verschenen. Eén daarvan, The Day After, verschijnt ook deze maand in de Nederlandse bioscopen. Maar op Grass of Hotel By The River, zijn nieuwste twee films, is het nog wachten - als ze al uitkomen.

Binnen dit snel groeiende, steeds omvangrijkere oeuvre lijkt Claire's Camera misschien een niemendalletje, zeker met een lengte van nog geen zeventig minuten en het feit dat hij in zes dagen werd gedraaid tijdens het Cannes filmfestival. Niets is minder waar. De film bevat bovendien één van de beste scènes van Hongs carrière en dit filmjaar.

videotrailers & clips