Superlatieven schieten tekort voor deze als superheldenfilm vermomde ode aan de liefde.
play

6,0 details

  • 119 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Australië
119 Min Verenigde Staten

In 'Thor: Love and Thunder' van Marvel Studios vinden we de God van de Donder (Chris Hemsworth) terug op een reis die hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar het pensioen van Thor wordt abrupt onderbroken door een galactische moordenaar die bekend staat als Gorr de Godenslachter, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Om de dreiging het hoofd te bieden roept Thor de hulp in van koning Valkyrie, Korg en zijn ex-vriendin Jane Foster, die - tot Thors verbazing - op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een aangrijpend kosmisch avontuur om het mysterie rondom de wraak van de Godenslachter te ontrafelen. Ze proberen hem te stoppen voordat het te laat is.

Regie
Taika Waititi
Cast
Vin Diesel, Matt Damon, Russell Crowe, Bradley Cooper, Chris Hemsworth, Christian Bale, Natalie Portman, Chris Pratt, Melissa McCarthy, Dave Bautista, Karen Gillan, Tessa Thompson, Taika Waititi, Sam Neill, Pom Klementieff, Jaimie Alexander, Luke Hemsworth, Sean Gunn, Ben Falcone, Carly Rees, Natasha Cheng, Suren Jayemanne.
Release
23.06.2022
Release NL
06.07.2022
Release DVD
06.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Taika Waititi | Scenario: Taika Waititi, Jennifer Kaytin Robinson | Cast: Chris Hemsworth (Thor), Natalie Portman (Jane Foster), Christian Bale (Gorr), Tessa Thompson (Valkyrie), Russell Crowe (Zeus), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2022

Een Viking uit de ruimte die met zijn magische hamer via een regenboogweg het universum doorsteekt. Een absurd gegeven waar Taika Waititi gelukkig wel raad mee weet. De regisseur zet de door hem met Ragnarok ingeslagen richting voort en bewijst dat Thor terecht het eerste Marvelpersonage is dat een vierde film aan zijn resumé mag toevoegen. Thor: Love and Thunder is een komische film van kosmische proporties die je als de donder in de bioscoop moet gaan zien.

De laatste keer dat we Thor zagen was in Avengers: Endgame, waarin hij een emotionele eter bleek te zijn. Zijn eetlust, proportioneel aan het door Thanos veroorzaakte leed, maakte van hem eerder de god van de hamburgers dan van de donder. Gelukkig is hij ondertussen van het Big Lebowski-dieet afgestapt en vult hij zijn dagen als uitzendkracht bij de Guardians of the Galaxy. Flirtend met Valhalla gaat hij strijdend door het leven, maar diep van binnen mist de zoon van Odin een stukje zingeving. De film vertelt het verhaal van zijn reis naar zelfontplooiing, waarin naast donder vooral de liefde centraal staat.

alle artikelen (314)

Thor: Love and Thunder Nieuwsberichten

Laatste reacties

dragon 2

"...de twee eerste films vond ik nog wel goed maar de rest lijkt niet op de strips die we als kind ooit......"

dragon 2

"...de twee eerste films vond ik nog wel goed maar de rest lijkt niet op de strips die we als kind ooit......"

dragon 2

"...de twee eerste films vond ik nog wel goed maar de rest lijkt niet op de strips die we als kind ooit......"

Thor: Love and Thunder

acties