Ask Dr. Ruth (2019)

Size Doesn't Matter

Klein vrouwtje met dik Duits accent pakt heel Amerika in met praten over waar niemand het over heeft: seks.
play

7,2 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Een documentair portret over het ongelooflijke leven van Dr. Ruth Westheimer. Ze was een overlevende van de Holocaust die Amerika's beroemdste sekstherapeute werd. Naarmate haar 90ste verjaardag dichterbij komt, werpt Dr. Ruth een terugblik op haar pijnlijke verleden en haar carrière in de voorhoede van de seksuele revolutie.

Regie
Ryan White
Cast
Joan Rivers, Dahlia Salem, Pierre Lehu, Jonathan Capehart, Helen Singer Kaplan, Maurice Tunick, John Lollos.
Release
25.01.2019
Release NL
15.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryan White Cast: Ruth Westheimer, Fred Westheimer, Joel Westheimer, Miriam Westheimer, Helen Singer Kaplan, Dahlia Salem, e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2019

In het ultrapreutse Amerikaanse medialandschap van de jaren tachtig begint een innemend vijfenvijftigjarig vrouwtje met een dik Duits accent openhartig te praten over seks. Een kwartier lang, zondag om middernacht, zit heel New York aan de radio gekluisterd. De nationale radio geeft haar een programma, en niet veel later is ze ook een televisiester. Dr. Ruth Westheimer wordt dé sekstherapeut van de Verenigde Staten. Ze schrijft boeken, speelt in reclames en geeft iedereen advies voor een gezond seksleven. 'Lengte is niet van belang', smaalt ze altijd.

Zelfs nu dr. Ruth eenennegentig jaar oud is, werkt ze onvermoeibaar door. In navolging van de documentaire die over haar leven uitkomt, Ask Dr. Ruth, schuift ze weer aan bij elke bekende talkshowpresentator. Onvermoeibaar als altijd en nog net zo vrolijk. Moeiteloos windt Ruth Westheimer je om haar vinger met haar natuurlijke charme. Als deze documentaire dan ook iets heel erg mee heeft, dan is het de hoofdpersoon. En ook haar achtergrond is een rijke voedingsbodem voor een goed verhaal. Tipje van de sluier: ze werd als joods meisje geboren in een Duitsland waar de nazi's aan de macht kwamen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ask Dr. Ruth

acties