So Long, My Son

8,1 details

  • 180 Min
  • Drama
  • China
180 Min China

De film draait rond twee getrouwde koppels. Hij volgt hun ervaringen van de revolutionaire economische hervormingen en omwentelingen die plaatsvonden in China vanaf de jaren tachtig tot de dag van vandaag. Families, vriendschappen, liefde en het lot verschuiven en golven samen met het tij van de geschiedenis.

Alt titel
Di jiu tian chang
Regie
Xiaoshuai Wang
Cast
Liya Ai, Wang Jinchun, Mei Yong, Jingjing Li, Zhao-Yan Guo-Zhang, Xi Qi, Jiang Du, Cheng Xu, Roy Wang.
Release
14.02.2019
Release NL
01.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Xiaoshuai Wang | Cast: Jingchun Wang (Yaojun Liu), Mei Yong (Liyun Wang), Liya Ai (Haiyan Li), Xi Qi (Moli Shen), Jiang Du (Hao Shen), Cheng Xu (Yingming Shen), Jingjing Li (Meiyu Gao), e.a. | Speelduur: 185 minuten | Jaar: 2019

Het Chinese drama So Long, My Son gaat over tijd en het verstrijken ervan, en niet alleen in het verhaal zelf. Ook de speelduur van de film, die je liefst drie uur lang op je stoel houdt, is uiteindelijk van grote invloed of zelfs ronduit bepalend. De meeste films die zolang duren zijn meeslepende sages of bloedstollende actiefilms, die je van begin tot eind boeien met een voortdurende stroom aan ontwikkelingen of beelden. Maar niet So Long, My Son. Regisseur Xiaoshuai Wang vertelt op het eerste gezicht maar één verhaal. Een heel simpel verhaal, maar hij vertelt het uitgebreid en indringend. Maar uiteindelijk blijkt ook nog een ander, veel groter verhaal te worden verteld.

Voor elke ouder is de dood van een kind het ergst denkbare wat kan gebeuren, maar waarschijnlijk is dit nergens zo erg als voor ouders in China, waar het lange tijd was toegestaan slechts één kind te krijgen. Dit is wat Yaojun Liu en Liyun Wang begin jaren tachtig overkomt, wanneer hun zoon tijdens het buitenspelen verdrinkt. Het stel vlucht naar de andere kant van het land, weg van de herinneringen en de problemen die de dood van hun zoon met zich meebrengen. Waar ze ooit samen in een grote fabriek werkten en omringd waren door vrienden, lijkt nu alles wat hun leven de moeite waard maakte te zijn verdwenen en hebben ze alleen elkaar nog. Intussen zie je de decennia langs ze heen trekken in prachtige, soms wel minutenlange shots die alles persoonlijk maken.

videotrailers & clips