Temblores (2019)

De coming-out van een familieman laat de christelijke omgeving op zijn grondvesten schudden.
play

7,4 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Guatemala
  • Frankrijk
  • Luxemburg
107 Min Guatemala

De 40-jarige Pablo woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Guatemala. Het gezin is strenggelovig en maakt deel uit van de evangelische kerk. Tijdens zijn huwelijk valt Pablo als een blok voor een man genaamd Francisco. Zijn gezin en de kerk beslissen daarop om hem te genezen en te bekeren.

Alt titel
Tremors
Regie
Jayro Bustamante
Cast
María Telón, Juan Pablo Olyslager, Mauricio Armas Zebadúa, Diane Bathen, Mara Martinez, Sergio Luna, Pablo Arenales, Pedro Javier Silva Lira.
Release
08.02.2019
Release NL
22.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Jayro Bustamente | Cast: Juan Pablo Olyslager (Pablo), Mauricio Armas Zebadúa (Francisco), María Telón (Rosa), Sabrina De La Hoz (Pastor), Magnolia Morales (Cristina), Sergio Luna (Salvador), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2019

Natuurfenomenen spelen een belangrijke rol in het werk van Jayro Bustamente. De Guatemalaanse scenarist-regisseur gebruikt ze als een metafoor voor menselijke strijd. In Ixcanul, zijn veelgeprezen speelfilmdebuut, vormde een dreigende vulkaanuitbarsting een zinnelijke verbeelding voor de strubbelingen van een Maya-meisje met de tradities van haar cultuur. In Temblores zijn het aardbevingen die Guatemala op zijn grondvesten laten schudden.

Een aardbeving als metafoor voor een coming-out? Op het eerste gezicht lijkt dat ietwat gemakzuchtig, maar wie er langer over nadenkt, komt tot de conclusie dat het toch best een slimme vondst is. Bevingen ontstaan doordat twee aardplaten over elkaar heen schuiven. In het leven van veertiger Pablo is precies hetzelfde aan de hand, maar dan in figuurlijke zin. De 'aardplaten' worden gevormd door twee abstracte begrippen, die constant tegen elkaar aan schuren: Pablo's verantwoordelijkheid voor zijn familie en zijn eigen liefdesleven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Temblores

acties