Vader en dochter wonen gezellig in een tentje, terwijl buiten de wereld is vergaan en aanvallers op de loer liggen.
play

6,6 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

Een vader leeft met zijn jonge dochter Rag in een wereld in de nasleep van een dodelijke pandemie. Wanneer de twee vast komen te zitten in het woud, poogt de man er alles aan te doen om de onschuld van Rag te beschermen. Hierdoor wordt hun onderlinge band op de proef gesteld.

Regie
Casey Affleck
Cast
Casey Affleck, Elisabeth Moss, Timothy Webber, Tom Bower, Hrothgar Mathews, Kory Grim, Dee Jay Jackson, Patrick Keating, Thelonius Serrell-Freed, Anna Pniowsky, Jesse James Pierce, Sydnee Parker Anderson, Tommy Clarke, Lloyd Cunningham, Michael Ching.
Release
08.02.2019
Release NL
24.10.2019
Release DVD
24.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Casey Affleck | Cast: Anna Pniowsky (Rag), Casey Affleck (vader), Tom Bower (Tom), Elisabeth Moss (moeder), Hrothgar Mathews (Calvin), Timothy Webber (Lemmy), Thelonius Serrell-Freed (jongeman), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2019

In een tentje in de Amerikaanse wildernis woont de tienjarige Rag samen met haar beschermende vader. Vreemdelingen worden geschuwd. Onder de omstandigheden is zij sterk, vindingrijk en vroeg wijs geworden, maar nog steeds is er een drang om gewoon kind te zijn. En de vaderfiguur is beschadigd. Er doet zich een heuse trend voor van films die dicht op de huid zitten van een kleine groep mensen die afgezonderd van een maatschappij moeten zien te overleven. Light of My Life is die zoveelste, waardoor je gaat denken: moeten we al gaan spreken van een genre?

Casey Affleck speelt niet alleen een hoofdrol in dit postapocalyptische isolatiedrama, maar schreef ook het scenario en regisseerde de boel. Hij kreeg het idee al zo'n tien jaar geleden, dus ongeveer in de tijd dat The Road in filmtheaters speelde. De overeenkomsten vallen op. Er is een wereldwijde catastrofe geweest, de vaderfiguur neemt zijn kind op sleeptouw en aanvallers liggen op de loer. Dat hoeft niet te betekenen dat Affleck zijn idee daarvan gejat heeft, misschien juist dat hij zo kort daarna niet het trucje kon of wilde herhalen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Light of My Life Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Light of My Life

acties