Con el viento (2018)

Soms moet je met de wind meewaaien om tegen de wind in te kunnen blijven bewegen.
play

7,3 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Spanje
  • Frankrijk
  • Argentinië
108 Min Spanje

Mónica, een 47-jarige danseres, krijgt een telefoontje vanuit Spanje: haar vader is terminaal ziek. Na 20 jaar moet Mónica terugkeren naar het afgelegen dorp waar ze is geboren. Wanneer ze er arriveert, is haar vader al overleden. Haar moeder besluit het huis van de familie te verkopen en vraagt Mónica te blijven om haar te helpen. De winter komt eraan. De eeuwige stilte, de extreme koude en de moeilijkheid om bij haar moeder te wonen zorgen bij Mónica voor problemen. Ze neemt haar toevlucht tot datgene wat ze het beste kan: dansen.

Alt titel
Facing the Wind
Regie
Meritxell Colell
Cast
Ana Fernández, Elena Martín, Concha Canal, Mónica García, Paquita Pérez, Rakhal Herrero, Jose Mari Crespo, José Mari Martín, Florencio Ortega, Xavier Martín.
Release
17.02.2018
Release NL
01.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Meritxell Colell | Cast: Mónica García (Mónica), Concha Canal (Pilar), Ana Fernández (Elena), Elena Martín (Berta), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2018

De wind giert door het Spaanse platteland. Als je daar leeft, kun je maar beter met de wind mee bewegen. Tegen de wind in bewegen maakt het leven niet makkelijker. Maar soms kun je niet met de wind meewaaien en resteert niets anders dan de tegenwind te trotseren. Zo is het leven. Aan de andere kant moet je ook leren de onontkoombare feiten van het leven te accepteren, uit welke richting die wind ook draait. In Con el Viento (letterlijk: 'met de wind') staat die acceptatie voor de ene generatie centraal, terwijl een jongere generatie juist op de wind wil uitvliegen.

Monica sloeg ook ooit haar vleugels uit, om de wijde wereld in te trekken als danseres en het ouderlijk nest achter te laten. Ze maakte carrière met de beroemde choreografe Pina Bausch. Haar dans is de moderne dans, en Monica vindt daarin haar vrijheid Ze keert zelden terug naar haar familie, dat zou voor gelijkstaan aan zichzelf laten kortwieken. Maar is ze nog wel zo vrij? In de openingsscène oefent Monica in Buenos Aires haar dansbewegingen, maar deze zijn strak. Het voelt alsof ze opgesloten zit in zichzelf.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Con el viento

acties