Engel

Engel (2018)

Het aloude verhaal: wielrenner ontmoet sekswerker, wordt verliefd op sekswerker, neemt te veel verdovende middelen en sterft.
play

6,2 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • België
  • Nederland
  • Senegal
105 Min België

Thierry, een sportman wiens carrière tanende is, ontmoet in Senegal de prostituee Fae op wie hij verliefd wordt. Ze vinden in elkaar waardigheid en hoop om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Het lijkt het begin van een bijna allesverslindende liefde tot Thierry onder invloed van een stimulerend middel onwel wordt en zich vreemd begint te gedragen. Tijdens zijn doodsstrijd moet zij hem alleen laten, maar niet zonder hem te beloven dat ze terug komt om haar leven met hem te delen. De volgende ochtend krijgt Fae te horen dat Thierry overleden is. Om haar leven verder te kunnen zetten moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Alt titel
Un ange
Regie
Koen Mortier
Cast
Fatou N'Diaye, Vincent Rottiers, Paul Bartel, Ndiaga Mbow, Aïcha Cissé, Ronnie Kreeft, Matar Diouf, Kilifeu, Fou Malade, Lieven Noterman Nancy Debuy, Rokhaya Niang, Bernadette Soatou, Luc Assez, Yankhouba Diop, Mouhamadou Diarra, Abdoul Aziz Seye, Dieynanba Janie Ndione, Richard Gueye, Makhtar Diop.
Release
07.09.2018
Release NL
08.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Koen Mortier Cast: Vincent Rottiers (Thierry), Fatou N'Diaye (Fae), Paul Bartel (Serge), Aïcha Cissé, (Binta), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2018

Ze is een gazelle, zegt Fae zelf. Geen hoer. Ze heeft zelfs niet het briefje van de dokter dat haar officieel registreert als sekswerker. De Senegalese trekt geregeld met een vriendin naar The African Queen, een bar waar witte mannen op zoek gaan naar een pleziertje met een zwarte godin. Daar zit de gesjeesde Belgische topwielrenner Thierry. Geld verdienen met fietsen? Het is onvoorstelbaar vindt Fae, maar tussen de twee bloeit liefde op. Helaas is hun relatie geen lang leven beschoren.

Wielrennen en doping zijn net zo onlosmakelijk met elkaar verbonden als Bassie en Adriaan. Zeker in de wereld van cinema geldt dat. Met Engel verfilmt de Belgische filmmaker Koen Mortier de novelle Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten van Dimitri Verhulst. En die is op zijn beurt weer gebaseerd op de laatste dag van wielerprof Frank Vandenbroucke, verteld vanuit het perspectief van de prostituee die een laatste avond met hem doorbracht en al haar snor had gedrukt terwijl hij op bed dood lag te gaan.

videotrailers & clips