The Forever Purge

The Forever Purge (2021)

The rules are broken.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Forever Purge is de vijfde film uit de Purge filmserie. De film is geregisseerd door Everardo Gout, dit is pas de eerste film die hij heeft geregisseerd en heeft hiervoor alleen tv-afleveringen van verschillende tv-series geregisseerd.

In de film is de Amerikaanse overheid het jaarlijkse Purge programma opnieuw begonnen. Zo is er weer een avond in het jaar waarop alle misdaden inclusief moord zijn toegestaan. Wanneer de Purge avond voorbij is, besluit een sekte de regels te breken en door te gaan met de Purge. Juan (Tenoch Huerta) moet zijn eigen familie en de familie waarvoor hij werkt nu zien te beschermen tegen de criminelen die alle regels nu breken.

Dat deze film gemaakt is door een beginnende regisseur en de schrijver van alle Purge films valt aan de kwaliteit van de film terug te zien. De Purge gebeurtenissen komen wat herhaaldelijk en overdreven over en zijn op een goedkope manier in beeld gebracht. Zo zijn veel doden buiten beeld gefilmd, zodat je het eindresultaat vaak niet krijgt te zien.

Door de Purge gebeurtenissen nu in het daglicht af te spelen, verliest de film wel de spanning die slasher films hebben door de moordenaar in de schaduwen van de nacht zijn moorden te laten plegen. Zo kun je de goedkoopheid van de film ook eerder terug zien. Slasher fans kunnen zich irriteren aan de goedkope en onrealistische horror effecten. Voor de dode lichamen zijn poppen gebruikt en het neppe bloed is dikker en donkerder dan echt bloed. Verder proberen ze alleen met jump scares voor spanning te zorgen, maar de meeste zijn voorspelbaar en werken zo niet.

Net als de andere Purge film heeft de film ook weer een politiek bericht. Dit keer gaat het veel over hoe zwaar immigranten het hebben in een nieuw thuisland met een corrupte, racistische samenleving.

De filmcast bestaat ook meer uit acteurs die meer tv-rollen of alleen kleine filmrollen hebben gespeeld. De meeste spelen ook personages die niet echt worden uitgewerkt in de film, waardoor je als kijker snel vergeet hoe ze heten en wat ze doen. Als er dan een naam wordt genoemd van een personage die verdwenen of gedood is, weet je vaak niet precies om welk personage het gaat.