The Forever Purge (2021)

The rules are broken.

Het 'zuiveringsfeestje' is terug. Maar wat nou als die ene nacht niet voldoende is om alle onvrede eruit te gooien?
play

5,4 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Alle regels worden gebroken wanneer een sekte van anarchistische plunderaars besluit dat de jaarlijkse ‘Purge’ (Zuivering) niet stopt bij zonsopgang, maar nooit zal eindigen. In dit nieuwe hoofdstuk van de succesvolle horrorfranchise van Blumhouse zijn de leden van een ondergrondse beweging niet langer tevreden met één nacht per jaar waarin alle misdaden zijn toegestaan. Ze plegen een coup en zorgen voor oneindige chaos en slachtpartijen. Niemand is meer veilig.

Regie
Everardo Gout
Cast
Josh Lucas, Tenoch Huerta, Will Patton, Sammi Rotibi, Ana de la Reguera, Leven Rambin, Anthony Molinari, Susie Abromeit, Veronica Falcón, Cassidy Freeman, Alejandro Edda, Gregory Zaragoza, Brett Edwards, Joshua Dov, Gary Nohealii, Ana González, Edward Gelhaus.
Release
30.06.2021
Release NL
01.07.2021
Release DVD
07.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Everardo Gout | Scenario: James DeMonaco | Cast: Tenoch Huerta (Juan), Ana de la Reguera (Adela), Cassidy Freeman (Emma Kate), Sammi Rotibi (Darius), Joshua Dov (Dalton Levay), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2021

De 'zuivering' is een uitlaatklep voor mensen die worstelen met haat, armoede, rassenongelijkheid en alle andere vormen van onrecht waartegen het Amerikaanse bestel niet opgewassen lijkt. Het idee is simpel: gedurende één nacht mogen alle burgers naar believen moorden, martelen en/of brandstichten, zonder dat dit voor hen juridische consequenties heeft. Maar wat nou als die ene nacht niet voldoende is om alle onvrede op elkaar te botvieren?

Het uitgangspunt van The Forever Purge, deel vijf in de reeks, wekt interesse: de film speelt zich af in Texas, vlakbij de Mexicaanse grens, en focust op immigranten en cowboys. Twee groepen die op gespannen voet met elkaar leven, zelfs in het post-Trump-tijdperk. De muur staat er nog steeds, dus dat geeft de film al gelijk een politiek tintje. De Amerikaanse personages in deze film krijgen zes uur de tijd om naar buurland Mexico te vluchten, daarna gaat de boel voor onbepaalde tijd op slot. Het is de contemporaine vluchtelingenproblematiek, maar dan omgekeerd. Hoe gaat men daarmee om?

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

The Forever Purge Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Forever Purge

acties