Tragische doch gortdroog komische documentaire over de regels van voetbal of eigenlijk het leven.
play

7,1 details

  • 70 Min
  • Documentaire
  • Roemenië
70 Min Roemenië

Veel voetbal- en levenswijsheden in deze documentaire waarin de plaatselijke bureaucraat Laurenţiu zijn bloemrijke gedachten laat gaan over voetbal, oranje boerderijen in Florida, politieke utopie en de sporen die het leven achterlaat. Porumboiu's vorige 'voetbalfilm' was The Second Game (2014), waarin Porumboiu samen met zijn vader een voetbalwedstrijd van Dynamo Boekarest tegen Steaua Boekarest terugkijkt, die door zijn vader gefloten werd.

Alt titel
Fotbal Infinit
Regie
Corneliu Porumboiu
Cast
Corneliu Porumboiu, Laurentiu Ginghina.
Release
16.02.2018
Release NL
15.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Corneliu Porumboiu | Cast: Laurenţiu Ginghină, Corneliu Porumboiu e.a. | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2018

Kan voetbal leiden tot een betere samenleving? Volgens Laurenţiu Ginghină wel. Tenminste, mits het balspel wordt aangepast volgens de door hem bedachte nieuwe regels, die niet alleen het spel zouden verbeteren, maar ook de Roemeense samenleving, of zelfs de wereld. Dit en veel meer zet hij uiteen in de nieuwste film van van Corneliu Porumboiu, een absurde documentaire waarin de Roemeense regisseur met zijn jeugdvriend Laurenţiu Ginghină praat. Je hoeft niks van voetbal te weten om de ironische, absurdistische humor te waarderen van Infinite Football, waarin een filosofie over voetbal teleurstelling in het leven maskeert.

De humor van Corneliu Porumboiu was altijd al absurdistisch en droog. In speelfilms zoals Police, Adjective en The Treasure legt Porumboiu het bizarre van de regels van het moderne leven in Roemenië bloot. Hij steekt de draak met alle bureaucratie en de manier waarop mensen daarmee omgaan. Infinite Football is een documentaire, maar past net zo goed in dat straatje.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Infinite Football

acties