The Marvels

The Marvels (2023)

Vier jaar hebben we moeten wachten op het vervolg op Captain Marvel en nóg voelt het als een haastklus.
play

5,3 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, heeft haar naam heroverd tegen de Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Het universum is nu echter gedestabiliseerd en dat heeft grote gevolgen. Carol wordt naar een wormgat gestuurd dat verband houdt met de Kree. Om het universum te redden zal ze haar krachten moeten bundelen met haar nichtje Monica Rambeau en Kamala Khan, ook bekend als Ms. Marvel.

Regie
Nia DaCosta
Cast
Brie Larson, Teyonah Parris, Zawe Ashton, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Gary Lewis, Park Seo-joon, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Saagar Shaikh, Leila Farzad, Abraham Popoola, Daniel Ings, Alex Hughes, Shardiah Ssagala, Cecily Cleeve, Remi Dabiri-McQuaid, Ffion Jolly.
Release
08.11.2023
Release NL
08.11.2023
Release DVD
08.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Nia DaCosta | Scenario: Nia DaCosta, Megan McDonnell en Elissa Karasik | Cast: Brie Larson (Carol Danvers/Captain Marvel), Iman Vellani (Kamala Khan/Ms. Marvel), Teyonah Parris (Monica Rambeau), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Zawe Ashton (Dar-Benn), Gary Lewis (Keizer Dro'ge), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2023

Met Black Panther en Captain Marvel leek de Amerikaanse stripboer Marvel eindelijk ontwaakt uit een diepe, diepe ontkenningsslaap. De filmstudio, momenteel eigendom van Disney, kwam er eindelijk achter dat zelfs bij onvoorstelbare en onrealistische superkrachten het fijn is dat een breed publiek zich enigszins in de personages kan herkennen. Het is een regelrechte schande dat tot amper vijf jaar geleden de superhelden van Marvel toch voornamelijk de zeven vinkjes aftikten.

Helaas is het achterhaalde tijdsbeeld van Marvel niet het enige probleem waarmee de studio kampt. Vanaf The Avengers maakt de superheldenstudio er een gigantische janboel van. Je moet haast een universitaire studie volgen om nog chocola te kunnen maken van de verschillende multiversa, zijlijntjes, filmseries en ontelbare afwijkingen van de comics. Tot overmaat van ramp deed Marvel ook nog eens een harde reset met 'The Blip', die het er allemaal niet overzichtelijker op maakte. De conclusie van dit alles is dat er geen jota meer te snappen valt van het Marvel-universum, tenzij je te veel tijd over hebt.

videotrailers & clips

alle artikelen (140)

The Marvels Nieuwsberichten