Deze bizarre combinatie van horror, fantasy, drama en sociaalrealisme is op papier imposant maar pakt wat wankel uit.
play

7,3 details

  • 83 Min
  • Fantasy
  • Horror
  • Mystery
  • Mexico

Als Estrella's moeder plotseling verdwijnt is er niemand meer om voor haar te zorgen. De tienjarige heeft drie wensen: een van deze wensen is dat haar moeder terugkomt. Dit gebeurt maar ze is dood en volgt Estrella nu overal. Angstig probeert Estrella van haar af te komen door zich aan te sluiten bij een bende gewelddadige ouderloze kinderen. Al snel realiseert ze zich dat de doden nooit kunnen worden achtergelaten en te midden van geweld komen wensen nooit uit zoals je dat wil.

Alt titel
Vuelven
Regie
Issa López
Cast
Tenoch Huerta, Paola Lara, Hanssel Casillas, Rodrigo Cortes, Juan Ramón López, Ianis Guerrero.
Release
24.09.2017
Release NL
29.08.2019
Release DVD
11.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Issa López | Cast: Paola Lara (Estrella), Juan Ramón López (El Shine), Hanssel Casillas (Tucsi), Rodrigo Cortes (Pop), Ianis Guerrero (Caco), Tenoch Huerta (El Chino), e.a.| Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2017

Het leven is hard in de buitenwijken van Mexico. Geweld is aan de orde van de dag, waarbij de rivaliserende drugskartels de dienst uitmaken. Het is helemaal een hard gelag voor de kinderen van de stad. De jonge Estrella ondervindt dagelijks de hardheid van het bestaan. Nadat haar school middenin een vuurgevecht belandt en een man het leven laat wordt ze gevolgd door een bloedspoor. Het is de geest van haar ontvoerde en overleden moeder.

Om aan de werkelijkheid te ontsnappen moeten Estrella en haar klasgenoten hun eigen sprookje schrijven. Terwijl andere kinderen vaste elementen als prinsen, ridders en draken ten tonele voeren verplaatst Estrella zich in de rol van een tijger. Tijgers zijn immers nooit bang. Ook mag het meisje van zichzelf en haar verzonnen verhaal drie wensen doen. De wens dat haar moeder weer levend voor haar staat, komt helaas niet uit. Uit angst voor haar geest die haar achtervolgt sluit het tienjarige meisje zich aan bij een jeugdbende.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Tigers Are Not Afraid

acties