The Matrix Resurrections (2021)

It's been another life, beyond the one...

Regisseur Lana Wachowski claimt haar franchise terug. Respect.
play

5,8 details

  • 148 Min
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
148 Min Verenigde Staten

In 'The Matrix Resurrections' keren we terug naar een wereld die bestaat uit twee realiteiten: het alledaagse leven en wat daarachter verborgen gaat. Om erachter te komen of zijn realiteit een fysieke of mentale constructie is en om te ontdekken wie hij werkelijk is, moet Mr Anderson er weer voor kiezen om het witte konijn te volgen. En als Thomas, of Neo, iets geleerd heeft, dan is het wel dat keuzevrijheid, ondanks dat het een illusie is, de enige manier is om de Matrix in of uit te komen. Neo weet natuurlijk al lang wat hij moet doen. Maar wat hij niet weet, is dat de Matrix sterker, beter beveiligd en gevaarlijker is dan ooit tevoren. Déjà vu.

Regie
Lana Wachowski
Cast
Keanu Reeves, Priyanka Chopra, Carrie-Anne Moss, Jessica Henwick, Christina Ricci, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jada Pinkett Smith, Lambert Wilson, Jonathan Groff, Daniel Bernhardt, Ellen Hollman, Max Riemelt, Telma Hopkins, Andrew Caldwell, Ian Pirie, Brian J. Smith, Toby Onwumere, Joshua Grothe, Eréndira Ibarra, Michael X. Sommers, L. Trey Wilson.
Release
16.12.2021
Release NL
27.01.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Lana Wachowski | Scenario: Lana Wachowski, David Mitchell en Aleksandar Hemon | Cast: Keanu Reeves (Neo / Thomas Anderson), Carrie-Anne Moss (Trinity / Tiffany), Yahya Abdul-Mateen II (Morpheus / Agent Smith), Jonathan Groff (Smith), Jessica Henwick (Bugs), Neil Patrick Harris (The Analyst), Jada Pinkett Smith (Niobe), Priyanka Chopra Jonas (Sati), Lambert Wilson (The Merovingian), e.a. | Speelduur: 148 minuten | Jaar: 2021

The Matrix 4 is uit, mensen zijn boos. Het is niet anders dan hilarisch te noemen: alsof het artistieke emomeisje achterin de klas alle middelen heeft gekregen om de film te maken die ze wilde, en de populaire jongens allemaal boos zijn omdat het geen simpele blockbuster is. In Nederland moesten we vanwege de coronamaatregelen langer wachten op een bioscooprelease, en dus is het maar de vraag of mensen dit late vierde deel niet op een andere manier hebben gekeken, clandestien dan wel in de buurlanden. Eens zien of er nog wat Nederlands bloed gaat koken.

Resurrections is na Reloaded en Revolutions het zeer late derde vervolg op misschien wel de meest geliefde film van 1999. Toen regisseerde zus Lilly Wachowski nog mee, maar die laat nu verstek gaan. In de negentien jaar sinds hun eerste drieluik is er veel gebeurd. De Wachowski's traden naar buiten als transgenders, hun ouders overleden vrij kort na elkaar en seksueel gefrustreerde, extreemrechtse jongeren kaapten de Matrix-term 'Red Pills' voor hun eigen doeleinden. En toen rook filmstudio Warner Brothers (WB) momentum en zei: laten we er nog een maken!

alle artikelen (235)

The Matrix Resurrections Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Matrix Resurrections

acties