Deze avontuurlijke boekverfilming met aansprekende en relevante thematiek ziet er gelikt uit.
play

6,5 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Nederland
90 Min Nederland

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

Regie
Jonathan Elbers
Cast
Georgina Verbaan, Jeroen van Koningsbrugge, Katja Schuurman, Roeland Fernhout, Jelka van Houten, Edwin Jonker, Mustafa Duygulu, Sem Hulsmann, Ajouad El Miloudi, Maan de Steenwinkel.
Release
09.10.2019
Release NL
09.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Elbers | Cast: Sam Huismann (Paul), Faye Kimmijser (Sara), Narek Awanesyan (Kai), Maan de Steenwinkel (Joy), Mika Peeters (Bob), Jeroen van Koningsbrugge (Filidoor), Jelka van Houten (Pauls moeder), Roeland Fernhout (President Isimo), Edwin Jonker (Uberkliener), Katja Schuurman (Secretia), Georgina Verbaan (Mevrouw Bos), e.a.| Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2019

In de Engelse taal bestaat een mooie uitdrukking die aangeeft dat schoonheid relatief is: 'beauty is in the eye of the beholder'. En gelukkig maar: als iedereen dezelfde opvatting over wat mooi of lelijk is zou hebben, dan zou het maar een saaie wereld worden waarin iedereen op elkaar zou lijken. Toch is het lastig weerstand bieden tegen dit credo. We worden in de (sociale) media en marketing namelijk doodgegooid met een schoonheidsideaal waaraan velen willen voldoen.

Bij de kunsten is het een stuk beter geregeld. Daar waar slank en zelfs mager lange tijd een schoonheidsideaal was onder modellen, was het in de tijd van Rubens wel anders. De hele hang naar te dun is ook over zijn beste tijd heen, getuige de kritiek op graatmagere modellen die over de catwalk flaneerden. Mannen moeten daarentegen weer verzorgd en gespierd zijn. Grote merken scoren nu juist met een realistisch lichaamsbeeld om de gewone man of vrouw aan zich te binden.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Club van Lelijke Kinderen

acties