Onderhoudende doch traditionele documentaire over het leven en de muziek van Miles Davis.
play

7,3 details

  • 115 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is.

Regie
Stanley Nelson
Cast
Flea, Carl Lumbly, Quincy Jones, Herbie Hancock, Juliette Gréco, Archie Shepp, Miles Davis, Carlos Santana, Wayne Shorter, Jimmy Cobb, Ron Carter, Ashley Kahn, Lee Konitz.
Release
27.01.2019
Release NL
12.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Stanley Nelson | Cast: Carl Lumbly (stem van Miles Davis), Miles Davis, Quincy Jones, Herbie Hancock, Juliette Gréco, Carlos Santana, Frances Taylor e.a. (zichzelf) | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2019

Miles Davis was één van de coolste muzikanten aller tijden. De trompettist gaf meerdere keren innovatieve impulsen aan het jazzgenre en werd zo niet alleen een icoon binnen de jazzwereld maar ook het gezicht van jazz voor velen die verder niets met jazz hebben. De documentaire Miles Davis: Birth of the Cool is verre van innovatief maar wel redelijk effectief, door met bekende en beproefde methodes het levensverhaal van Davis in beeld te brengen.

Een scala aan exen, collega's, experts en kenners komt aan het woord over de muziek, het leven de persoonlijkheid van Miles Davis (die in 1991 overleed). Een acteur doet zijn stem na en leest af en toe passages uit Davis' autobiografie, terwijl stilstaande en bewegende beelden van zijn leven en de tijd waarin hij leefde passeren. Af en toe verschijnt een jaartal in beeld, gevolgd door een razendsnelle montage van wat er toen in Amerika of de rest van de wereld gebeurde. Een aardig concept, behalve dat de jaartalkeuze niet altijd even gemotiveerd lijkt en het stijlmiddel niet consequent wordt ingezet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Miles Davis: Birth of the Cool

acties